Στα 2.700 € ο ανώτατος μισθός στο Δημόσιο

Επτακόσια ογδόντα (780) έως 2.200 ευρώ. Αυτό θα είναι είναι πιθανό εύρος των μισθών στο Δημόσιο μετά την εφαρμογή του νέου ενιαίου μισθολογίου, ενώ η μισθολογική οροφή μπορεί να φτάσει τα 2.700 ευρώ μετά την καταβολή του επιδόματος θέσης ευθύνης και του πριμ παραγωγικότητας.

Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε, σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στο υπουργικό συμβούλιο, επιβεβαιώνοντας ότι μετά την εφαρμογή του μισθολογίου θα υπάρξουν :

  • Μειώσεις περί το 25% για το 14,5% των υπαλλήλων. Για τη συγκεκριμένη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων εξετάζεται οι μειώσεις να επιβληθούν κλιμακωτά και σε βάθος χρόνου.
  • Αυξήσεις έως και 7% αναμένεται να υπάρξουν για το 7,5% των δημοσίων υπαλλήλων.
  • Αμετάβλητες θα παραμείνουν οι αποδοχές για το 78% των δημοσίων υπαλλήλων.
Εν τω μεταξύ, σε νέα συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί πιθανότητα την Κυριακή το απόγευμα, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας.
Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί και προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012, το οποίο θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.
Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο επί τάπητος τέθηκε και η προωθούμενη ρύθμιση για τις αποδείξεις και τον καθορισμό του φορολογητέου εισοδήματος.
"Όποιος έχει 'καθαρά' εισοδήματα δεν θα πρέπει να φοβάται τίποτα" τόνισε ο κ. Μόσιαλος, απαντώντας σε ερωτήσεις μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, προσθέτοντας πως "σε καμία περίπτωση δεν θα φορολογηθούν οι αποταμιεύσεις των Ελλήνων πολιτών".
Εξήγησε πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να διαμορφωθεί ηλεκτρονική βάση δεδομένων με τη δήλωση των καταθέσεων, των ακινήτων και των άυλων περιουσιακών στοιχείων κάθε πολίτη, ώστε να είναι γνωστή η περιουσιακή κατάστασή του και το συνολικό εισόδημά του.
Τα σχετικά μέτρα, σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο, θα εξειδικευθούν με το νέο Εθνικό Φορολογικό Σχέδιο, που πρόκειται να καταρτισθεί τις επόμενες εβδομάδες και να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2012.
ethnos.gr

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου