Χτυπούν περισσότερο όσους έχουν παιδιά!

Το κατάφεραν κι αυτό με τους νέους φόρους!!!!!


Ζευγάρια με παιδιά και ειδικά τις πολύτεκνες οικογένειες, πλήττουν κατεξοχήν τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση.
 Όπως όλα δείχνουν, με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου από τα 8.000 στα 5.000 ευρώ, κάθε φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει από 300 ευρώ επιπλέον. Το ίδιο ισχύει και για τους φορολογούμενους με ένα ή δυο παιδιά. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με όσους έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά. Με βάση τη φορολογική κλίμακα για το 2011, όπως ισχύει και γίνεται σήμερα η παρακράτηση, για το τμήμα του εισοδήματος από τα 17.500 έως τα 20.500 ευρώ (το τμήμα του εισοδήματος των τρίτεκνων που πρόκειται να φορολογηθεί με τη μείωση του αφορολόγητου κατά 3.000 ευρώ) είναι 24%.
Αυτό σημαίνει ότι για έναν τρίτεκνο προκύπτει επιπλέον φόρος 720 ευρώ, δηλαδή 420 ευρώ περισσότερα από φορολογούμενο χωρίς παιδιά, ή με ένα ως δυο παιδιά. 
Μερικά παραδείγματα:
 - Υπάλληλος ιδιωτικού τομέα που ζει με 3 παιδιά και μισθό 1.500 ευρώ το μήνα. Συνολικό εισόδημα 21.000 ευρώ το χρόνο. Θα δει μείωση του μισθού του κατά 51 ευρώ κάθε μήνα λόγω αυξημένης παρακράτησης (720 ευρώ επιπλέον φόρος : 14 μήνες). Ειδικά τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο ίσως κληθεί να δώσει περί τα 500 ευρώ μαζεμένα, ως παρακράτηση που δεν του έγινε ως τώρα φέτος (51 ευρώ Χ 9 ή 10 μισθούς συν δώρου Πάσχα και επιδόματος αδείας).  - Ο ίδιος υπάλληλος, αν είχε μισθό 1400 ευρώ χάνει 35,5 ευρώ το μήνα ή 500 ευρώ το χρόνο. Αν δεν είχε παιδιά ή είχε 1-2 μόνο, θα έχανε μόνο… 21 ευρώ μηνιαίως.



το πρώτο θέμα online

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου