Παπαρήγα: Η χρεοκοπία είναι η διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση


 Τη θέση της ότι η χρεοκοπία της χώρας είναι αναπόφευκτη, επανέλαβε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σήμερα στη ΝΕΤ. Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι η διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση, δεν γίνεται χωρίς χρεοκοπία και πρόσθεσε ότι ήδη υπάρχει χρεοκοπία του λαού, η οποία για το κεφάλαιο είναι η χρυσή ευκαιρία.

Στην ερώτηση αν η λύση για το ΚΚΕ είναι η χρεοκοπία, η κ. Παπαρήγα απάντησε ότι «η χρεοκοπία είναι η διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση από την πλευρά του κεφαλαίου. Η κρίση δημιουργήθηκε, διότι έχουμε υπερσυσσώρευση κεφαλαίων και λιμνάζοντα κεφάλαια - άρα πρέπει να «κουρευτούν» τα κεφάλαια».
Ως προς την θέση του ΚΚΕ «να μην πληρώσει ο κόσμος τα χαράτσια», η κ. Παπαρήγα είπε ότι «εμείς δεν το προβάλουμε αυτό, ως ένα μέτρο - πανάκεια. Βεβαίως, σαν τη γάτα με το ποντίκι θα παίζει το λαό η κυβέρνηση. Υπάρχει το εξής ζήτημα: Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν. Όταν ο άλλος παίρνει 600 ευρώ και πρέπει να δώσει τα 400 στο τέλος, με 200 ευρώ πώς να ζήσει; Δεν θα τα δώσει τα 400 ευρώ. Εγώ θα έλεγα κι αυτός που μπορεί, κόβοντας από στοιχειώδεις ανάγκες να πληρώσει, δεν πρέπει να πληρώσει, γιατί ανοίγει στην κυβέρνηση το δρόμο και για άλλα».

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου