«Νοίκι» για το σπίτι ακόμα και αν είναι δικό μας!



Ανοιχτό το ενδεχόμενο μονιμοποίησης του ειδικού τέλους στα ακίνητα άφησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με τροπολογία που κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής.


Συγκεκριμένα ο υπουργός εξήγησε ότι το μέτρο θα ισχύσει για το 2011, το 2012 και στην συνέχεια να ενταχθεί στο ενιαίο φορολογικό σύστημα όπου και θα επαναπροσδιοριστούν τα κριτήρια, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ που μετέδωσε την Τετάρτη το protothema.gr. Επιπροσθέτως, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι εξαιρούνται οι μακροχρόνια άνεργοι από το νέο «χαράτσι». Αναλυτικά, ο υπουργός είπε ότι απαλλάσσονται «οι μακροχρόνια άνεργοι, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τα 12.000 ευρώ και τα 4.000 ευρώ για κάθε τέκνο, η περιουσία τους δεν ξεπερνά τα 150.000 ευρώ και η τιμή ζώνης δεν ξεπερνά τα 3.000 ευρώ».Επιπροσθέτως, οι πολύτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ καθώς και οι ανάπηροι απαλλάσσονται μόνο από τους περιορισμούς της τιμής ζώνης και της παλαιότητας του ακινήτου. Με τον τρόπο αυτό το ειδικό τέλος για αυτές τις κατηγορίες παραμένει στα 0,5 ευρώ /τ.μ. ανεξάρτητα όμως από την αξία και την παλαιότητα του ακινήτου.

το πρώτο θέμα online

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου