ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Οι διοικήσεις του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης) καλούν τους εργαζόμενους της πόλης, να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στις 10:30 π.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους.          Η Πρωτομαγιά,  ημέρα τιμής και μνήμης για τους εργαζόμενους, βρίσκει σήμερα τους Έλληνες  σε κατάσταση πισωγυρίσματος, με τη βίαιη και άδικη απώλεια χρόνιων κατακτήσεων.
         Τα αντιλαϊκά- αντεργατικά μέτρα των κυβερνήσεων των Μνημονίων  έχουν οδηγήσει σε επίπεδα ρεκόρ την ανεργία, σε κατακόρυφη αύξηση τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, στην καταπάτηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, σε μειώσεις μισθών και έχουν μετατρέψει το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία σε εφιάλτη.
         Η Θεσσαλονίκη, μια πόλη που στην ιστορία της βρέθηκε στο επίκεντρο των κοινωνικών και εργατικών αγώνων, σήμερα, δίνει και πάλι τη δική της  «μάχη των κεκτημένων». Με την ανεργία να «δηλητηριάζει» τους πολίτες, τα λουκέτα να πολλαπλασιάζονται, η μάχη πλέον είναι «μάχη επιβίωσης», απέναντι σε πολιτικές εξαθλίωσης που οδηγούν σε αδιέξοδο τους εργαζόμενους.
          Περισσότερο επίκαιρα από ποτέ, η 1η Μαΐου , μας υπενθυμίζει πως οι αγώνες χάνονται μόνο όταν δεν δίνονται. Γι’ αυτό και όλοι μαζί, συνδικάτα, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και συνταξιούχοι δίνουμε τη δική μας απάντηση στις πολιτικές των Μνημονίων, που καταπατούν τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία.  

                        ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ
             ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ
                     ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 10:30 - ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

                                        Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ
          

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου