ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ( Επίδομα ανθυγιεινότητας ή επικινδυνότητας)


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ
NOMOY ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

          Σας ενημερώνουμε  πως με την Αριθμ.οικ.2/16519/0022/24-2-2012 Κοινής Απόφασης των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης , …..Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας (ΦΕΚ Β’ 465/24-2-2012 αποφασίστηκε η χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος σε υπαλλήλους του ΥΕΘΑ στις ειδικότητες οι οποίες περιγράφονται στην παραπάνω ΚΥΑ.
          Χορηγήθηκε επίδομα Β΄ κατηγορίας στους υπαλλήλους του τεχνικού κλάδου του ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ, εξαιρέθηκαν  δε με αυτόν  τον τρόπο όλοι οι υπάλληλοι του αντίστοιχου κλάδου του ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ. Αυτή η παράλειψη, χωρίς να δικαιολογείται από το νόμο καθώς δεν αντιμετωπίζει ανόμοιες καταστάσεις, δεν είναι νόμιμη.
           Για τον λόγο αυτό ορισμένοι από τους συναδέλφους μας ,με την παρότρυνση και παροχή νομικών συμβουλών από το  Σωματείο μας,  προσέφυγαν κατά της υπουργικής απόφασης προς το ΣτΕ ,ζητώντας την ακύρωση της απόφασης στο μέρος που παρέλειψε αναιτιολόγητα όλους τους υπαλλήλους του τεχνικού κλάδου του ΓΕΣ.(αριθμός κατάθεσης  ΑΚ 2563/23/4/2012 ΣΤΕ).
           Μετά την ενδεχόμενη ακύρωση της απόφασης και την αναπομπή της  στη διοίκηση, είναι επιβεβλημένη η επανέκδοση νέας κανονιστικής απόφασης που αναδρομικά θα καταλαμβάνει όλους τους υπαλλήλους του ίδιου κλάδου  (τεχνικού), όπως περιγράφεται στο ΠΔ 290/2002, και όχι μόνο τους προσφεύγοντες.
          Εξ άλλου αν και  στη νέα κανονιστική  απόφαση  παραλειφθούν  ειδικότητες υπαλλήλων του ίδιου κλάδου (τεχνικού)  τότε και αυτοί  μπορούν να εγείρουν αγωγή μέσα σε δύο χρόνια αιτούμενοι το επίδομα χάριν  της επεκτατική ισότητας.

Το Δ.Σ.

Ηλίας Σιδηρόπουλος                             Δέσποινα Στόλη


Πρόεδρος                                          Γραμματέας


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου