Πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στο Δημόσιο

Τον Οδηγό Ορθής Διοικητικής Συμπεριφοράς για τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά και τους πολίτες που συναλλάσσονται με το Δημόσιο, παρουσίασε χτες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας. σε αυτόν περιλαμβάνεται το σύνολο των κανόνων -με παραπομπή στις σχετικές διατάξεις του Συντάγματος- και των νόμων που διέπουν τη λειτουργία του δημοσίου υπαλλήλου κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Οπως δήλωσε ο κ. Ρέππας «είναι ένα κείμενο, το οποίο έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης πρωτοβουλίας για τον χάρτη των δικαιωμάτων των πολιτών και των επιχειρήσεων στις συναλλαγές τους με το κράτος. Τώρα, αναφερόμαστε σε αυτό το οποίο πρέπει να κάνει κατά την ώρα υπηρεσίας του ο δημόσιος υπάλληλος».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεσήμανε ότι η εύρυθμη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης συνδέεται άρρηκτα με τη στάση και τη συμπεριφορά των δημοσίων υπαλλήλων, των κρατικών λειτουργών.
Ο Οδηγός έχει καταρτιστεί από στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του Συνηγόρου του Πολίτη, ενώ σε αρκετά σημεία αναφέρονται παραδείγματα από περιπτώσεις που έχει καταγράψει η ανεξάρτητη αρχή.
Τα πλήρη κείμενα παρατίθενται στα link 


EΘΝΟΣ online

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου