Στις 636.188 το τακτικό προσωπικό του Δημοσίου

Σε 636.188 ανέρχεται το τακτικό προσωπικό στο Δημόσιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μέχρι τις 9 Απριλίου του 2012. Επιπλέον, 49.546 υπάλληλοι εργάζονται ως έκτακτοι και άλλοι 20.242 με ποικίλες εργασιακές σχέσεις.
Τα παραπάνω γνωστοποίησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τους υφυπουργούς Ντίνο Ρόβλια και Παντελή Τζωρτζάκη, για την ανακοίνωση της διασύνδεσης του μητρώου απασχολουμένων με το μητρώο μισθοδοτούμενων στο Δημόσιο. Όπως είπε ο κ. Ρέππας, η διασύνδεση αυτή γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας.

 Το μητρώο μισθοδοτούμενων δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή όχι μόνο πόσοι είναι οι υπάλληλοι του Δημοσίου (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ) αλλά και ποιοι είναι. Το μητρώο περιέχει 75 ξεχωριστά πεδία τα οποία δίνουν την πλήρη εικόνα του κάθε υπαλλήλου.

Στην πρώτη απογραφή οι υπάλληλοι ήταν 768.000 και σήμερα είναι 712.000. Πρέπει να σημειωθεί ότι το 2010 αποχώρησαν από το στενό δημόσιο τομέα 53.000 εργαζόμενοι και προσελήφθησαν περί τους 22.000, όπως είπε σήμερα ο κ. Ρέππας, ενώ το 2011 αποχώρησαν περίπου 40.000 υπάλληλοι και οι προσλήψεις κατά προσέγγιση ήταν λιγότερες των 10.000.
Επισημαίνεται ότι όσον αφορά το στόχο της απομάκρυνσης 150.000 υπαλλήλων του Δημοσίου μέχρι το 2015, δεν προσμετρούν οι 53.000 που αποχώρησαν το 2010, σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας.
Πάντως, παρά τις πιέσεις των δημοσιογράφων ο κ. Ρέππας δεν θέλησε να απαντήσει πόσοι υπάλληλοι πρέπει να αποχωρήσουν από σήμερα μέχρι το τέλος του 2015 για να επιτευχθεί ο στόχος που έχει μπει από την τρόικα και αρκέστηκε να δηλώσει «αισιόδοξος, σχεδόν βέβαιος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε γνωρίζοντας με το Μητρώο σημαντικά στοιχεία για τις επικείμενες συνταξιοδοτήσεις των επόμενων ετών και άλλα στοιχεία που είναι χρήσιμα για εμάς γι’ αυτό το ζήτημα».
Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ρέππας είπε ότι η τρόικα έχει ζητήσει απολύσεις αλλά όχι τυφλές και πάντα στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Δημοσίου.
tvxs

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου