Πρωτομαγιά 2012 Απεργούμε


ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ - ΕΚΑ
1η ΜΑΗ 2012

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ, ΤΙΜΗΣ κ ΑΓΩΝΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, απευθύνουν προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους Συνταξιούχους, τους Ανέργους καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στη πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση.
Η  1η Μάη 2012 βρίσκει τους Έλληνες  εργαζόμενους   αντιμέτωπους με μια σφοδρή  επίθεση στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά τους δικαιώματα.
Μισθοί, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα, ΣΣΕ έχουν μπει στην κλίνη του Προκρούστη των περικοπών και των ανατροπών.
Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις οι πολίτες της χώρας μας μαζί με τους πολίτες σ’ όλο τον κόσμο που βιώνουν τις ίδιες σκληρές και αδιέξοδες πολιτικές, ενώνουν τις δυνάμεις τους και αγωνίζονται για την απόκρουση και ακύρωση των μονεταριστικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών οι οποίες στο βωμό του κέρδους και των αγορών καταπατούν και περιφρονούν κάθε έννοια δικαίου και ανθρωπιάς, κάθε εργατικό δικαίωμα.
Απέναντι σ΄αυτές τις πολιτικές, η απάντηση των εργαζόμενων πρέπει να είναι μια και μοναδική:


  ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ- ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τα Συνδικάτα απευθύνουν προσκλητήριο ενότητας και αγώνα στη μάχη για έναν κόσμο δικαιότερο, χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση και  εξαθλίωση. Για ένα κόσμο ισότητας, ευημερίας, αλληλεγγύης  και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη οι Έλληνες εργαζόμενοι , ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σ’ όλο τον κόσμο που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, τον πόλεμο, τις κοινωνικές διακρίσεις, τη ξενοφοβία, το ρατσισμόΤο μέγεθος της επίθεσης επιβάλει σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους χωρίς αμφιταλαντεύσεις, σεχταρισμούς και διαχωρισμούς να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στον Νεοφιλελευθερισμό (ο οποίος δημιούργησε την κρίση) και επιχειρεί να καταργήσει όσα με αγώνες και θυσίες κατακτήσαμε τα τελευταία 100 χρόνια!
Στη χώρα μας με πρόσχημα τα ελλείμματα και το χρέος, νομοθετήθηκαν τα τελευταία χρόνια άδικες, αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές, ενώ ταυτόχρονα καταργούνται δημόσια- κοινωνικά αγαθά, ιδιωτικοποιούνται Δημόσιες Υπηρεσίες και Οργανισμοί, οδηγώντας μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού στην απελπισία της ανεργίας, τη φτώχεια, και την περιθωριοποίηση.
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι προκλητικές απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών.
Επιβάλλεται, λοιπόν,  οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου που διεκδικούν σε λίγες ημέρες τη ψήφο του ελληνικού λαού, να καταδικάσουν αυτές τις πολιτικές και να δεσμευτούν για αλλαγή πολιτικής προς όφελος των εργαζόμενων, του λαού και του τόπου.
Οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα είναι σε θέση μάχης ώστε να ανατρέψουν αυτές τις συνταγές, της ύφεσης, των απολύσεων, της ανεργίας, των ανατροπών των ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, του αποκλεισμού των πολιτών από τα Κοινωνικά Αγαθά, των ιδιωτικοποιήσεων των Δημοσίων Υπηρεσιών και Οργανισμών, της υποταγής της χώρας στα «θέλω» και στις απαιτήσεις των αγορών, στα συμφέροντα των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των εργοδοτών και των τραπεζιτών.
Ενώ είναι γνωστό ότι για την έλλειψη ανταγωνιστικότητας, το τεράστιο χρέος και τα ελλείμματα, δεν ευθύνονται οι μισθοί, οι συντάξεις, οι απλοί άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης, ωστόσο αυτοί στοχοποιούνται και από αυτούς ζητείται να κάνουν νέες ΘΥΣΙΕΣ και νέες περικοπές μισθών και συντάξεων!

Οι εργαζόμενοι οι απλοί πολίτες του μόχθου, οι Νέοι, οι Συνταξιούχοι, οι Άνεργοι, το σύνολο της κοινωνίας απαιτούν και διεκδικούν μια τελείως διαφορετική πολιτική που θα έχει στο επίκεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΑΝΑΓΚΕΣ του και όχι τις ΑΓΟΡΕΣ και τα ΚΕΡΔΗΑπαιτούν και διεκδικούν μια Ευρώπη των Πολιτών και όχι των Τραπεζιτών και των Εργοδοτών

Απαιτούμε και διεκδικούμε μια διαφορετική πολιτική με σχέδιο και πρόγραμμα που θα ενισχύει την ανάπτυξη, θα στηρίζει την απασχόληση, θα  δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα διασφαλίζει τις κοινωνικές παροχές, τα εισοδήματα, τα εργατικά δικαιώματα και την κοινωνική συνοχή.

Παλεύουμε και Απεργούμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για να διασφαλίσουμε και να διευρύνουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά  μας δικαιώματα, όπως μας αξίζει και δικαιούμαστε!

Με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ προωθούμε τα αιτήματα μας, διασφαλίζουμε τα δικαιώματα μας.
                                        

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ


  ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων
την  Τρίτη 1η ΜΑΗ
1Ο.00 π.μ στην Πλατεία ΚΟΤΖΙΑ

ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ - ΕΚΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου