Μαχαίρι τουλάχιστον 10% στα εφάπαξ


Τα εφάπαξ που καταβάλλονται σε ασφαλισμένους 21 ταμείων οδεύουν προς μείωση  10%, ενώ εξετάζονται κλιμακωτές περικοπές, με εισοδηματικά κριτήρια, σε κοινωνικά επιδόματα πλην του επιδόματος ανεργίας και του ΕΚΑΣ .
Σύμφωνα με πληροφορίες το , εφάπαξ σε ασφαλισμένους ταμείων που αφορούν όχι μόνο το Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, οδηγούνται σε «κούρεμα» τουλάχιστον  10% και θα αφορά κυρίως τα  εφάπαξ που είναι  μεγαλύτερα σε σχέση με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί.
Από την πλευρά τους προκειμένου να αποφύγουν νέα μείωση στα εφάπαξ, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν προτείνει να αποδίδεται στο ΤΠΔΥ το 50% του ΛΑΦΚΑ των συνταξιούχων του Δημοσίου και το 2% της εισφοράς αλληλεγγύης ενώ προϋπόθεση για την καταβολή εφάπαξ θα είναι η συμπλήρωση 25 ετών προϋπηρεσίας.

Στο μεταξύ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση του  υπουργού  Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση με τις διοικήσεις των Ταμείων των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Εργασίας με τις διοικήσεις του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΑΕΔΥ) και του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα οικονομικά προβλήματα των Ταμείων και, κυρίως, το θέμα της καταβολής του εφάπαξ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στις αρχές Ιουλίου οι εργαζόμενοι στους ασφαλιστικούς φορείς, τα έσοδα του ΤΕΑΔΥ, επαρκούν για να καλύψουν 500 εφάπαξ το μήνα.

Ήδη εκκρεμούν 52.000 αιτήσεις, για την κάλυψη των οποίων θα απαιτηθούν περίπου 2 δισ. ευρώ, ενώ όσοι καταθέτουν σήμερα αιτήσεις θα λάβουν το εφάπαξ ύστερα από 7 χρόνια.

Δυσκολίες υπάρχουν και στην έγκαιρη χορήγηση των συντάξεων και είναι ενδεικτικό ότι χαρακτηριστικό, ότι από το ΤΕΑΔΥ, εκδίδονται βοηθήματα για όσους έχουν απόφαση συνταξιοδότησης πριν από 2 χρόνια.

Αντίστοιχα, το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, προϋπολογίζει για φέτος έλλειμμα 18,5 εκατ. ευρώ.


Το πρώτο θέμα online

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου