Κ. Παπούλιας: «Συνεχής ο αγώνας για την δημοκρατία» ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 38Η ΕΠΕΤΕΙΟ

«Τιμούμε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την δημοκρατία, όλους αυτούς που φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, προπηλακίστηκαν για τις ιδέες της ελευθερίας και της δημοκρατίας» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο πρώην ΕΑΤ/ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας, με αφορμή την σημερινή επέτειο για τα 38 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπούλιας πρόσθεσε ότι «η υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών είναι ύψιστο πατριωτικό καθήκον». Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε το ερώτημα «πώς φθάσαμε μέχρι εδώ, γιατί η πορεία της μεταπολίτευσης ολοκληρώνεται με αυτό τον τραυματικό τρόπο, πώς θα βγούμε από το τέλμα», επισημαίνοντας ότι απαντήσεις υπάρχουν «αρκεί να αναζητηθούν, και ακόμη περισσότερο υπάρχει ανάγκη να δοθεί μία απάντηση συλλογική, οριστική και δίκαιη».
Ο Κ. Παπούλιας τόνισε ότι άπαντες έχουν χρέος απέναντι «σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν εναντίον της δικτατορίας».

«Ό,τι και να πούμε είναι λίγο, ό,τι και να κάνουμε για να εκφράσουμε το σεβασμό μας δεν αρκεί. Πολύ περισσότερο σήμερα που η δημοκρατία μας αντιμετωπίζει σοβαρούς κινδύνους από την ιδεολογία του μίσους και του φασισμού. Παρ' όλες τις αδυναμίες που έχει δείξει ιστορικά η δημοκρατία δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος διακυβέρνησης», ανέφερε ο πρόεδρος και εξήρε τη στάση ζωής των αντιστασιακών, η οποία αποτελεί όπως είπε, παράδειγμα για την ελληνική κοινωνία που δοκιμάζεται σκληρά, ειδικά για την νέα γενιά που πληρώνει μία κρίση, στη δημιουργία της οποίας δεν είχε καμία συμμετοχή.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «στην ακρωτηριασμένη Κύπρο, που 38 χρόνια μετά την καταδικαστέα τουρκική εισβολή παραμένει διχοτομημένη» υπογραμμίζοντας: «Δεν εγκαταλείπουμε την ελπίδα και την προσπάθεια. Καλούμε την Τουρκία να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της για να πέσει το τελευταίο τείχος στην Ευρώπη».

Όπως έγινε γνωστό, ο Κ. Παπούλιας ακύρωσε φέτος την καθιερωμένη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο, λόγω της βαθειάς κρίσης, κάνοντας λόγο για ανάγκη "περισυλλογής".


Εθνος online

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου