Χαράτσι ακινήτων: Αντιμέτωποι με κατασχέσεις οι οφειλέτες

Στα τέλη Ιουλίου, και συγκεκριμένα το διήμερο 28-29 Ιουλίου, θα αρχίσουν να ταχυδρομούνται στους ιδιοκτήτες ακινήτων οι πρώτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ στους οποίους θα περιλαμβάνεται και το ειδικό τέλος ακινήτων για το 2012. Το χαράτσι θα πληρωθεί σε πέντε διμηνιαίες δόσεις. Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Έθνος, για τις οφειλές θα ενημερώνονται οι εφορίες οι οποίες θα μπορούν στη συνέχεια να τις διεκδικήσουν μέσω κατασχέσεων σε εισοδήματα και κινητά περιουσιακά στοιχεία. 
Σύμφωνα με το Έθνος, η τρόικα απέρριψε την πρόταση για έκδοση ξεχωριστών ειδοποιητηρίων από τη ΔΕΗ, με το αιτιολογικό ότι έτσι θα ετίθετο σε κίνδυνο η είσπραξη του τέλους και το υπουργείο Οικονομικών δεν θα πετύχει τον προσδοκώμενο στόχο εσόδων που για το 2012 ανέρχεται σε 2,2 δισ. ευρώ.

Φετος δίνεται η δυνατότητα σε όσους αδυνατούν να εξοφλήσουν το σύνολο του λογαριασμού να μπορούν να πληρώσουν το ποσό που αντιστοιχεί στις χρεώσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα.
Όσοι ιδιοκτήτες δεν πληρώσουν το χαράτσι δεν κινδυνεύουν με διακοπή του ρεύματος, καθώς το μέτρο κρίθηκε αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Αυτό επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στον Βήμα 99,5. «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν γίνεται να αφήσουμε απροστάτευτο ένα κομμάτι της κοινωνίας μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Αναζητούμε τη χρυσή τομή ανάμεσα στο να διευκολυνθούν όσο γίνεται περισσότερο οι πολίτες, αλλά από την άλλη πλευρά να αντιμετωπίσει και το ταμειακό πρόβλημα της ΔΕΗ» τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Έθνος, για τις οφειλές θα ενημερώνονται οι εφορίες οι οποίες θα μπορούν στη συνέχεια να τις διεκδικήσουν μέσω κατασχέσεων σε εισοδήματα και κινητά περιουσιακά στοιχεία.
TVXS

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου