Στόχος η μείωση των δομών του Δημοσίου κατά 30%


Τη μείωση κατά 30% των υπηρεσιών του δημοσίου με ανάλογη μείωση των λειτουργικών δαπανών έθεσε ως στόχο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος συμμετείχε σήμερα σε σύσκεψη συναρμόδιων υπουργών (Στουρνάρας, Μανιτάκης, Σταμάτης) υπό τον Αντώνη Σαμαρά στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης η επιτάχυνση των διαδικασιών για την αξιολόγηση της δημόσιας διοίκησης, την οποία θα αναλάβει προσωπικά ο πρωθυπουργός.

Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε την πρόθεσή του να αναλάβει προσωπικά την παρακολούθηση της διοικητικής μεταρρύθμισης και την αξιολόγηση της δημόσιας διοίκησης. Εντός των προσεχών ημερών ο κ. Σαμαράς θα στείλει οδηγίες σε όλα τα υπουργεία, ζητώντας την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών.
 
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης ανέφερε ότι στόχος της διοικητικής μεταρρύθμισης είναι η μείωση κατά 30% των υπηρεσιών του δημοσίου τομέα, αν και σημείωσε ότι, δεν μπορεί να αποτιμηθεί αυτό προς το παρόν, σε οικονομικό επίπεδο.
 
Ο κ. Μανιτάκης πρόσθεσε ότι το υπουργείο βασίζεται στην προεργασία που έχει γίνει στο προηγούμενο διάστημα με τη συνεργασία των ελληνικών υπηρεσιών με την Task Force, καθώς επίσης ότι τον Σεπτέμβριο θα είναι σε θέση να παρουσιάσει απτά αποτελέσματα, κυρίως στο ίδιο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που θα αποτελέσει το μοντέλο και για την υπόλοιπη διοίκηση. 
 
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπογράμμισε ότι, βασικός στόχος είναι η μείωση των λειτουργικών εξόδων που θα προκύψει από το νέο μοντέλο διοίκησης και από τη συγχώνευση των υπηρεσιών, ξεκαθάρισε όμως ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου, αλλά ότι θα γίνουν μετακινήσεις.
 
Σημείωσε ακόμη ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου μελετούν τη λίστα με τους φορείς, υπό συγχώνευση ή κατάργηση, που παρέλαβε και με εντολή του πρωθυπουργού θα προχωρήσουν ταχύτατα.
 
Τέλος, ανέφερε ότι συσκέψεις των αρμόδιων φορέων, υπό τον πρωθυπουργό θα επαναληφθούν στο επόμενο διάστημα.
TVXS

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου