Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ & ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ 19η ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

Αθήνα, 18 .07.2012
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.:167

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας για την ημέρα δράσης που διοργανώνουν την 19η Ιουλίου 2012.
Προς τις
Συνδικαλιστικές Συνομοσπονδίες της Ισπανίας
CC.OO  και UGT

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η ΑΔΕΔΥ και οι εργαζόμενοι στο Ελληνικό Δημόσιο εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιείτε ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας τα οποία προωθεί η κυβέρνηση της χώρας σας, σε συνεργασία με την ΕΕ, εις βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας και ιδιαίτερα κατά των εργαζομένων στο Δημόσιο.


Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, που εδώ και δύο χρόνια βιώνουμε τις αντιλαϊκές, μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, γνωρίζουμε ότι, παρά τις δραματικές επιπτώσεις τους στους εργαζόμενους και την κοινωνία οδηγούν σε αδιέξοδο και την οικονομία.

Τα πακέτα των μέτρων θα διαδέχονται το ένα το άλλο και οι εργαζόμενοι και η κοινωνία θα οδηγούνται στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η συνταγή που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ, με πρόσχημα την κρίση, επιδιώκει να καταργήσει κάθε συλλογική και κοινωνική κατάκτηση και να μετατρέψει τις κοινωνίες μας σε τριτοκοσμικές προς όφελος των αγορών.

Για την κρίση δεν έχουν καμία ευθύνη οι εργαζόμενοι αλλά οι έχοντες και κατέχοντες, οι τράπεζες και οι κερδοσκόποι.

Η ραγδαία μείωση των εισοδημάτων, τα άδικα φορολογικά μέτρα, οι απολύσεις, η αύξηση της ανεργίας, οι ιδιωτικοποιήσεις, η υποβάθμιση των δημοσίων κοινωνικών αγαθών, η κατάργηση των συλλογικών δικαιωμάτων δεν μας οδηγούν στο ξεπέρασμα της κρίσης αλλά βαθαίνουν την ύφεση.

Η μόνη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο είναι ο συντονισμός του κοινού αγώνα των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της κοινωνίας, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σε κάθε χώρα, ώστε να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές.

Ο δυναμικός αγώνας των Ισπανών ανθρακωρύχων μας δείχνει το δρόμο.

Καλή επιτυχία στον κοινό αγώνα μας!


Από  την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου