Έξι στους 10 Θεσσαλονικείς στηρίζουν τον «Καλλικράτη»

Μπορεί οι περισσότεροι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης να δηλώνουν ακόμη και τώρα επιφυλακτικοί με τον Καλλικράτη, ωστόσο φαίνεται πως οι πολίτες έχουν διαφορετική άποψη. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Interview, οι Θεσσαλονικείς σε ποσοστό 60% δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, θεωρώντας παράλληλα πως η προσωπικότητα των υποψηφίων αιρετών αυτοδιοικητικών εκπροσώπων και όχι τα κομματικά χρίσματα θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις επερχόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 60% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το σχέδιο «Καλλικράτης» είναι στη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 32% εκτιμά πως είναι σε λάθος πορεία. Αναμενόμενο ως ένα βαθμό είναι το γεγονός ότι εκ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εθνικές εκλογές του 2009, το 82% επιδοκιμάζει τον Καλλικράτη και μόλις το 6% τον αποδοκιμάζει. Στο «στρατόπεδο» των ψηφοφόρων της ΝΔ τα ποσοστά είναι μοιρασμένα, καθώς υφίσταται ένα σημαντικό κομμάτι της τάξης του 44%, που κρίνει ως θετική τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, ενώ ένα 54% τοποθετείται αρνητικά.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου