αποκρατικοποιήσεις. οι τελικές αποφάσεις

το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων προβλέπει:

- Μεταφορές: Την άμεση αναδιάρθρωση και εξάλειψη των ζημιών για τον ΟΣΕ με κλείσιμο ζημιογόνων δρομολογίων. Μετατάξεις πλεονάζοντος προσωπικού. Επίσης ανακοινώθηκε η πώληση του 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε στρατηγικό επενδυτή και την εκχώρηση του μάνατζμεντ.

- Λιμάνια: Δημιουργία, μίας ή περισσοτέρων εταιριών που θα αναλάβουν την διαχείριση των λιμένων της χώρας και είσοδος στον χρηματιστήριο κάποιων από αυτών με διατήρηση του 51% από το Δημόσιο.

- Αεροδρόμια: Επέκταση της σύμβασης παραχώρησης για το Ελευθέριος Βενιζέλος και πιθανόν είσοδο της εταιρίας στο Χρηματιστήριο. Συμβάσεις παραχώρησης για τα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας.

- Συμβάσεις παραχώρησης: Νέες συμβάσεις για Εγνατία, αυτοκινητοδρόμους και εμπορευματικά κέντρα του ΟΣΕ.

- Ύδρευση: Πώληση 23% της ΕΥΑΘ και 10% της ΕΥΔΑΠ.

- Ενέργεια: Διαχωρισμός ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ. Στη ΔΕΗ θα διατηρηθεί το 51%, ενώ στην ΕΛΤΕ το Δημόσιο θα κρατήσει το υφιστάμενο ποσοστό.

- Τηλεπικοινωνίες: ΕΛΤΑ πώληση του 39%, ΟΤΕ διατήρηση της συμμετοχής,

- Τυχερά παιχνίδια: Πλήρης πώληση των καζίνο. Διατήρηση της συμμετοχής στον ΟΠΑΠ.

- Ακίνητη περιούσια: Δημιουργία εταιρίας συμμετοχών και αξιοποιήση των άλλων ακινήτων του δημοσίου.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου