Τα πάνω-κάτω στις συντάξεις του Δημοσίου

Σύνταξη στα 65 για όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο, ακόμη και τις μητέρες με ανήλικο παιδί, προβλέπει το σχέδιο νόμου για το συνταξιοδοτικό των δημοσίων υπαλλήλων. Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από την 1/1/2011 και θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2013. Οι γυναίκες με ανήλικο παιδί, θα υποχρεωθούν να δουλέψουν 15 χρόνια περισσότερο για να πάρουν σύνταξη στα 65. Πέντε χρόνια επιπλέον εργασίας και για όσους θέλουν να πάρουν μειωμένη σύνταξη.
Για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, προβλέπεται ότι θα αλλάξουν με ρυθμούς εξπρές. Η μεταβατική περίοδος θα ξεκινήσει την 01/01/2011 και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 31/12/2013. Στη λήξη της, κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν θα μπορεί να πάρει πλήρη σύνταξη αν δεν έχει συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας του. Επίσης, δεν θα μπορεί να πάρει μειωμένη σύνταξη αν είναι μικρότερος από 60 ετών. Σώζονται μόνο όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι το τέλος του έτους.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου