Ελλήνων απογοήτευση

Ιδιαιτέρως απογοητευμένη από το πολιτικό σύστημα εμφανίζεται η κοινή γνώμη καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση της Rasss για το Παρόν, καθώς επτά στους δέκα (73,7%) δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση αλλά και οκτώ στους δέκα (85,5%) δεν είναι ικανοποιημένοι από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Μάλιστα, το 63,7% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι κανένα από τα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν μπορεί να λύσει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, (το 21,8% δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ, το 5,7% στη Ν.Δ, το 2,9% στο ΚΚΕ, το 1,6% στον ΛΑΟΣ και το 1,3% στον ΣΥΡΙΖΑ), ενώ στο ερώτημα, πόσο εμπιστεύεστε την κυβέρνηση Παπανδρέου, ότι μπορεί να περάσει τη χώρα σε μια νέα εποχή, το 64% απαντά ότι έχει από πολύ έως λίγη εμπιστοσύνη, έναντι του 35,4%, που δεν την εμπιστεύεται.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τα πράγματα, το 50,8% εκφράζεται από πολύ έως λίγο θετικά, ενώ το 48,5% αρνητικά, ενώ για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Σαμαρά, το 33, 8% έχει τελευταία καλύτερη γνώμη, ενώ το 32,8% χειρότερη και το υπόλοιπο ένα τρίτο, δεν έχει αλλάξει γνώμη.

Το ίδιο δύσπιστοι είναι και για τον επιχειρηματικό κόσμο καθώς το 82,1% θεωρεί τους επιχειρηματίες υπεύθυνους όσο και τους πολιτικούς για το οικονομικό αδιέξοδο της χώρας, ενώ το 51% αντιμετωπίζει αρνητικά το ενδεχόμενο να γυρίσουν σελίδα στη χώρα επιχειρηματίες που θα εμπλακούν στην πολιτική.

Συντριπτικό είναι και το ποσοστό που δηλώνει ότι η διακυβέρνηση της χώρας ασκείται από το ΔΝΤ - 73,9% καθώς μόλις το 15,5% πιστεύει ότι την Ελλάδα την κυβερνά το ΠΑΣΟΚ. Στο ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων, το 44,6% δείχνει λίγο-πολύ διατεθειμένο να τα δεχθεί για να ανακάμψει η χώρα, ενώ το 54,5%, καθόλου.
© Copyright 2008 NEWS 247 - www.news247.gr

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου