1.100% πάνω η ακρίβεια μέσα σε έναν χρόνο!

Μπουρλότο" στον προϋπολογισμό νοικοκυριών και επιχειρήσεων βάζει το εκρηκτικό μείγμα ύφεσης, φόρων και ακρίβειας, με τον πληθωρισμό να κινείται σχεδόν … 1.100% υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

Τον Μάιο, εν μέσω βαθιάς ύφεσης, οι αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα εκτίναξαν τον τιμάριθμο στο 5,5% (τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 13 ετών) έναντι μόλις 0,5% τον Μάιο του 2009!

Αλλά πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού ιλιγγιώδεις είναι οι "δια νόμου" ανατιμήσεις που πλήττουν ευθέως το λαϊκό εισόδημα, με αυξήσεις 52,1% στη βενζίνη, 39,6% στο πετρέλαιο θέρμανσης, 36,6% στα εισιτήρια των υπεραστικών τραίνων, 28,6% στα κόμιστρα των ταξί, 28,4% στα τέλη κυκλοφορίας - διόδια, 18% στα ασφάλιστρα μεταφορών, 12,6% στα ταξί, 12,2% στα ποτά, 9,2% στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, 5% στα τσιγάρα και 3% στα δίδακτρα.

Επιπλέον, μεγάλες αυξήσεις καταγράφονται στα διόδια, ανταλλακτικά αυτοκινήτων και στις υπηρεσίες μεταφορών –σχεδόν κατά 15% σε σχέση με πέρυσι- ακόμα και στα ΙΧ αυτοκίνητα (κατά 7%).

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου