Η πτώση της οικονομίας έριξε και την... ερωτική επιθυμία

Στην έρευνα καταγράφεται μείωση της ερωτικής επιθυμίας και της συχνότητα των σεξουαλικών επαφών, αλλά και εμφάνιση δυσκολιών στο σεξ, που ήταν σπάνιες στο παρελθόν. Οι επιστήμονες αποδίδουν τα ευρήματα της μελέτης στο γεγονός ότι έχει τραυματισθεί η συνολική ερωτική φαντασίωση των Ελλήνων ανδρών, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ειδικότερα, από την μελέτη, προκύπτει ότι η αναστολή εκσπερμάτωσης έφθασε από το 4% στο 13% τους τελευταίους έξι μήνες, ότι ο αυνανισμός λειτουργεί ως κύρια διέξοδος της οργασμικής ολοκλήρωσης για το 49% των ανδρών, την ώρα που αυτή "η καθημερινή ενασχόληση" αφορούσε μόνο το 26% τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως εξηγούν οι μελετητές, το εν λόγω γεγονός έχει να κάνει με την έντονη ενοχή που νιώθουν οι άνδρες προς τη σύζυγο, αλλά και το φόβο που νιώθουν για το αν θα αποδώσουν, σε μία κοινωνία η οποία βάλλεται από κάθε πλευρά.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.100 παντρεμένοι άνδρες, ηλικίας 30 έως 45 ετών, από τις απαντήσεις των οποίων προέκυψε και η μεγάλη τάση για απιστία. Το 49% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνουν ότι απατούν τις συζύγους τους, από τους οποίους το 35% περιστασιακά και το 13% ότι βρίσκονται σε μόνιμη εξωσυζυγική σχέση.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου