ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ Σύλλογο εργαζομένων 308 ΠΕΒ


       Θεσσαλονίκη  1 Μαρτιου 2012

Συνάδελφοι

          Eνημερωθήκαμε από συναδέλφους μας για συμπεριφορές και πρακτικές που ενέκυψαν στον χώρο μας και δεν συμβάλλουν στο κλίμα ενότητας που προωθούμε τον τελευταίο καιρό.
          Πιο συγκεκριμένα έγινε γνωστό ότι οικοιοποιήθηκε το όνομα του προέδρου του σωματείου μας  Ηλία Σιδηρόπουλου από μέλη του Δ.Σ. του άλλου σωματείου   για δήθεν συγκατάθεσή του στην παράλληλη εγγραφή (διπλοεγγραφή!!!)  μελών μας   στο σωματείο τους ενόψει των εκλογικών τους διαδικασιών , με προφανή στόχο  την αριθμητική τους αναβάθμιση.
          Θεωρούμε πως η προώθηση παρόμοιων τακτικών απαξιώνει τη σημασία της συνδικαλιστικής μας δράσης , υποβαθμίζοντας τον πραγματικό της σκοπό  που δεν είναι άλλος από την διεκδίκηση και προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και παράλληλα μας καθιστά  εν δυνάμει αναξιόπιστους  ,κινούμενους με ιδιοτελή κίνητρα,  στα μάτια των συναδέλφων μας.
              Με αφορμή λοιπόν τα παραπάνω  ζητήματα που τορπιλίζουν και υπονομεύουν κάθε προσπάθεια  ενότητας , θέλουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
      H  πρώτη προτεραιότητα του σωματείου μας  ήταν εξ αρχής η ενοποίηση των σωματείων, πρωτοβουλία που κατέληξε σε σύγκληση γενικής συνέλευσης προκειμένου να τροποποιηθεί το καταστατικό μας,  με σκοπό  την προοπτική συνένωσης των σωματείων  μας ,  πάνω  σε κοινή πλατφόρμα για τις κοινές  επιδιώξεις στο συνδικαλιστικό μας κίνημα .
          Βιώνουμε πλέον  συγκυρία που όμοια της  οφείλουμε όλοι να ομολογήσουμε δεν έχουμε ξαναζήσει.
          Στοχοποίηση , κατασυκοφάντηση και κυρίως ισοπέδωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και των κοινωνικών μας κεκτημένων.
           Νέες μειώσεις μισθών  ,με  σημαντική συρρίκνωση και ουσιαστική διάλυση  των εισοδημάτων μας σε πιθανή βάση προγραμματισμένων απολύσεων με προσχηματικές  αξιολογήσεις.
           Είναι επείγουσα ανάγκη να ανάγκη να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την πολυδιάσπαση στον χώρο μας (θλιβερή ύπαρξη δύο ομοσπονδιών!!!!!!. και πολλών σωματείων ανά νομό , θέμα που  περιλήφθηκε στο διεκδικητικό πλαίσιο της (ΠΟΕ-ΥΘΑ) κατά τις εργασίες του 10ου Συνεδρίου.
          Σε αυτή την κατεύθυνση επιπλέον αναφέρουμε και τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ η οποία  κατευθύνεται στη νομιμοποίηση μόνο  πολυάριθμων και ισχυρών ομοσπονδιών, για τους προφανέστατους λόγους.
          Επιπλέον οφείλουμε να πληροφορήσουμε τους συναδέλφους μας για το τι ισχύει στην  Ευρώπη σχετικά με αυτό το θέμα καθώς σε λίγο καιρό με την αλλαγή του 1264 , θα κληθούμε να τους ακολουθήσουμε, στη λογική πια της ύπαρξης μιας ομοσπονδίας ανά υπουργείο.  
           Ο στόχος μας είναι ένας και είναι πιστεύω κοινός. Η πλέον αποτελεσματική διεκδίκηση και εξασφάλιση των εργασιακών μας κατακτήσεων.
            Αυτό γίνεται εφικτό μόνο μέσα από μια δυνατή φωνή.
            Και εδώ τίθεται το ερώτημα με προφανή απάντηση. Είναι  καλύτερα να είμαστε λίγοι ή όσο περισσότεροι γίνεται?
             Συνάδελφοι κακά τα ψέματα, τα συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται στην κρισιμότερη καμπή του. Κρίση ταυτότητας , πολιτικής και κοινωνικής διαδρομής και κυρίως ισχυρής αμφισβήτησης του από το κράτος και την κοινωνία.
            Πρέπει να σταθούμε με υπευθυνότητα στις νέες προκλήσεις.
          Να συνειδητοποιήσουμε ποιο είναι το συμφέρον μας  , το συμφέρον όλων μας και να το θέσουμε πάνω  από το προσωπικό μας.
         Ο  ρόλος μας πλέον είναι διαφορετικός σε σχέση με το χθές . Απειλούμαστε  σε βασικά μας δικαιώματα και  πολλά μέτωπα είναι ανοιχτά.
           Συνάδελφοι , η πολυδιάσπαση στο χώρο μας  δεν μας οδηγεί πουθενά και φυσικά δεν αποδίδει το ελάχιστο θετικό σε μας.
          Ας  ξεπεράσουμε τις όποιες επιφυλάξεις μας και τους προσωπικούς μας εγωισμούς  σχετικά με το ποιος μπορεί καλύτερα να μας εκπροσωπήσει και να μεγιστοποιήσει τη συνδικαλιστική μας πυκνότητα.
          Σας καλούμε να αναλάβετε πρωτοβουλίες σε σχέση με την πρότασή μας για ένα πολυάριθμο και δυνατό Σωματείο στο νομό Θεσσαλονίκης και μια Ομοσπονδία.

Το Δ.Σ.

Ηλίας Σιδηρόπουλος                             Δέσποινα Στόλη


Πρόεδρος                                          Γραμματέας


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου