Κ. Νικολαίδης Αντιπρόεδρος Σωματείου ΥΕΘΑ/ΓΕΣ... με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις


Έκπληκτοι οι εργαζόμενοι στο ΓΕΣ, έμαθαν ότι στην ρύθμιση για το ανθυγιεινό δεν περιλαμβάνεται κανένας από τους τεχνικούς στο ΓΕΣ, ενώ περιλαμβάνονται ειδικότητες από το ΓΕΑ-ΓΕΝ.
Μια ακόμη ανάλγητη, απαράδεκτη ενέργεια της κυβέρνησης .Μια ενέργεια που αφαιρεί από τους εργαζόμενους την τελευταία ελπίδα για μικρή βελτίωση του ήδη εξαθλιωμένου μισθού τους.
Και ενώ αυτή είναι η κυβερνητική πολιτική τι κάνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι;

Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι γρίνια και προσπάθεια ανάθεσης του προβλήματος σε άλλους. Μοναδική λύση είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι  μέσα από τους αγώνες τους να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση στοιχειώδη δικαιοσύνη .                                                                                        
Για να γίνει αυτό όμως χρειάζονται οι εργαζόμενοι την καθοδήγηση και τον συντονισμό των θεσμοθετημένων συνδικαλιστικών τους οργάνων, δηλαδή της ομοσπονδίας μας της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ.
Τι κάνει λοιπόν η ηγεσία της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ και οι κυρίαρχες παρατάξεις;
Από ότι ακούγεται το μόνο που πετύχανε είναι η υπόσχεση του υπουργού ότι θα διορθώσει την αδικία.
Θα αρκεστούμε όμως στην διαβεβαίωση του;
Η ομοσπονδία στο άμυνας είναι από τις ελάχιστες που σε μια περίοδο διάλυσης κάθε εργασιακού δικαιώματος και όχι μόνο του μισθολογικού δεν έκανε τίποτα σε μια κατεύθυνση κινητοποίησης των εργαζομένων  (αν εξαιρέσουμε την τρίωρη στάση).

Οι εργαζόμενοι χρειάζονται τις οργανώσεις τους για να οργανώσουν στοιχειωδώς την άμυνα τους.
Σε περιπτώσεις που οι ηγεσίες δεν σταθούν στο ύψος των περιστάσεων οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσα από τα πρωτοβάθμια πρέπει να τους ξεπεράσουν.

Κώστας Νικολαίδης
Αντιπρόεδρος  σωματείου υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ  Θεσσαλονίκης 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου