Αλλαγές στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

Αλλαγές στο εφάπαξ προανήγγειλε κατά τη σημερινή, άτυπη συνάντησή του με δημοσιογράφους, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης. Οι αλλαγές θα οριστικοποιηθούν δυο μήνες μετά, με την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών. 
Συμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας επεξεργάζονται ρύθμιση, με την οποία οι δικαιούχοι εφάπαξ που είναι ταυτόχρονα και δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρούν σε συμψηφισμό μέρους ή ολόκληρου του ποσού με το δάνειό τους. Η ένταξη των δικαιούχων στη ρύθμιση θα είναι προαιρετική.

 Σε ότι αφορά ασφαλιστικούς οργανισμούς που χορηγούν εφάπαξ αλλά παρουσιάζουν μεγάλα ελλείμματα, εξετάζεται η καθιέρωση μεγαλύτερης εισφοράς, ενώ οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ θα λαμβάνουν με τη συνταξιοδότησή τους το 40% του εφάπαξ που δικαιούνται και το υπόλοιπο μετά δυο χρόνια.
TVXS

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου