Επιστολή αδιόριστων 6κ/2008 του υπουργείου εθνικής άμυνας .

   Την προσφυγή στα δικαστήρια των 391 αδιόριστων  του διαγωνισμού 6κ/2008 του υπουργείου εθνικής άμυνας , με αιτήσεις ακυρώσεως ,έχουν προκαλέσει τα μετρά της κυβέρνησης περί αναστολής προσλήψεων για την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας . Επιτυχόντες σε έναν αδιάβλητο , αξιοκρατικό διαγωνισμό μέσω της συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής προσλήψεων , του ανωτάτου συμβούλιου επιλογής προσωπικού , είναι πλέον όμηροι του νομού της εισοδηματικής πολίτικης .

 Ονομάζομαι ΣΙΑΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ είμαι κάτοικος Κοζάνης , είμαι τεκνό πολύτεκνης οικογενείας με έναν γονέα από τους δυο , είμαι διοριστέως στον ναύσταθμο της σούδας ως ΔΕ τεχνικού μηχανολογίας  και εκπρόσωπο εν μέρη με αυτήν την επιστολή μου προς τα εσάς περίπου τριάντα επιτυχόντες ,από την δυτική Μακεδονία , Ήπειρο και Θεσσαλία , διαφόρων ειδικοτήτων , του διαγωνισμού  6κ/2008   
Παρά το τεραστία κενά σε έναν τόσο νευραλγικό τομέα της εθνικής μας άμυνας η πολιτική ηγεσία του υπουργείου οικονομικών παραβιάζοντας τα δικαιώματα των διοριστέων αυτών , οριοθετεί τον διορισμό τους μέχρι τις 31/12/2013 πράγμα το όποιο θέτει σε κίνδυνο την αποδοτικότητα των μηχανισμών συντήρησης στρατιωτικού εξοπλισμού , όπως  με τα πολεμικά αεροσκάφη στις 26/08/2010 .
     Παρά ταύτα και ενώ ακόμη και μετά το νόμο περί παγώματος των προσλήψεων αξίζει να σημειωθεί ότι προσελήφθησαν 232 υπάλληλοι στη βουλή οι όποιοι είναι εκτός των διαδικασιών του ανωτάτου συμβούλιου επιλογής προσωπικού και συγκεκριμένα ακόμη και εκτός έλεγχου των οριστικών αποτελεσμάτων .
     Από τους παραπάνω διοριστέους αλλά και από άλλες προκηρύξεις αναμένεται να ακολουθούσουν σειρά από αγωγές διεκδίκησης χρηματικών ποσών έναντι του ελληνικού δημόσιου για βλάβη που έχουν υποστεί λόγο  των μέτρων της κυβέρνηση μιας και πολλοί από τους διοριστέους  δούλευαν και έχασαν την δουλεία τους λόγο διορισμού . Συμφώνα με τους εργατολόγους θεωρείται δεδομένη η δικαίωση τους ,αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι πολίτες θα κληθούν να τους αποζημιώσουν , χωρίς να έχουμε εργαστεί για όλο το διάστημα που παραμένουν σε αναστολή .
     Οι παραπάνω διοριστέοι του διαγωνισμού 6κ/2008 έχουν συγκροτήσει εδώ και τέσσερις μήνες επιτροπές αγώνα μια στην Αθήνα και μια στην δυτική Μακεδονία , έχουν υποβάλει επιστολές  στο υπουργείο εθνικής άμυνας , στο υπουργείο εσωτερικών , υπουργείο οικονομικών , τέλος έχουν ζητήσει εδώ και δυο μήνες συνάντηση με την πολιτική ηγεσία για το πρόβλημα τους ώστε να ενημερώσουν αυτοπροσώπως για την άδικη μεταχείριση τους < ακόμη δεν έχουμε πάρει την αποδοχή διορισμού όπως οι άλλες προκηρύξεις > τα όποια σε καμία περίπτωση δεν τα προκαλέσαμε μονοί μας στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική ζωή μας  χωρίς όμως ακόμη να γίνουν δεκτοί αλλά και χωρίς να έχουν μια υπεύθυνη απάντηση . 
      Γνωρίζοντας όμως την οικονομική κατάσταση της χώρας μας , ζητάμε την κατανόηση σας για την αγωνιά των αδιόριστων αυτών για το αύριο που ξημερώνει και θέλουν μια υπεύθυνη απάντηση στο θέμα του διορισμού τους. Οι ποιο πολλοί  από τους αδιόριστους έχασαν την δουλεία τους αλλά και δεν μπορούν να βρουν καινούργια δουλεία λόγο διορισμού, γιατί κανένας εργοδότης δεν θα προσλάβει κάποιον που θα του μάθη  την δουλεία και μετά θα φύγει . Κάποια από αυτά τα παιδιά αγόρασαν αυτοκίνητα , προέβηκαν σε αγορά σπιτιού κάποιοι από αυτούς έχουν την απορία και την αγωνιά τους που θα εγγράψουν τα παιδιά τους την επομένη σχολική χρόνια .
       Κατόπιν συνευρέσεις και συνεννόηση μας σας στέλνουμε τις παρακάτω ερωτήσεις μας και ζητάμε απεγνωσμένα συνάντηση  και  απάντηση στα ερωτήματα μας .
    Γιατί η καθυστέρηση   των αποτελεσμάτων του ανωτάτου συμβούλιου επιλογής προσωπικού στους ΔΕ τις 6κ/2008 ? Χρονικό διάστημα έντεκα μηνών και οι ενστάσεις ήταν 300 αιτήσεις .
    Γιατί έγινε  οι πρόσληψη των ΠΕ και ΤΕ ? Γιατί διαχωρίστηκε η προκήρυξη ?
    Γιατί η υπηρεσία δεν προβεί στην αποστολή αποδοχής διορισμού , τα δικαιολογητικά και τις  ιατρικές εξετάσεις , όπως πράξανε οι άλλες υπηρεσίες ? Υπηρεσία πολίτικης αεροπορίας όπως και άλλες .
    Γιατί η απόσπαση η μετάταξη των ΔΕΚΟ που εργάζονται σε ΑΕ ιδιωτικού δικαίου και που προσλήφθηκαν εκτός ΑΣΕΠ , προσμετρούνται στο ποσοστό των προσλήψεων του δημόσιου ?
    Γιατί με την εγκύκλιο που εκδόθηκε στις 22/10/2010 θα απορροφηθούν όλοι οι αδιόριστοι με ορίστηκα αποτελέσματα το 2009 ενώ εμείς με οριστικά το 2010 θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2013 ?
     Γιατί ,όπως σας ανέφερα και στην αρχή , αφού χρειάζεστε άτομα <όπως με είπαν από τον ναύσταθμο της σούδας> από το 2008 και χρειάζονται άτομα με εμπειρία στο αντικείμενο της εργασίας που πάνε ,θα μας  πάρετε το 2013 ?
      Γιατί όταν επικοινωνούν  παιδιά με τους υπεύθυνους στα πολιτικά γραφεία του υπουργείου εθνικής άμυνας τους παραπληροφορούν ? Γ.Ε.Α σειρά κατατάξεις επιτυχόντων .
       Γιατί ακόμη δεν έχει βγει η διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου εσωτερικών  για την απορρόφηση των επιτυχόντων ?
      Ποια είναι η θέση σας και πως μπορείτε να μας βοηθήσετε σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα μας ?
     Τέλος θα ήθελα να επικαλεστώ την κοινωνικής σας ευαισθησία  στο θέμα μας και σας παρακαλώ να μας απαντήσετε στα ερωτήματα μας και κατόπιν συναντήσεως μας, (ευελπιστώ να μας δεχτείτε στο πολίτικο σας γραφείο ) , να μπορέσουμε να λύσουμε και κάποια από αυτά .

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ .
ΣΙΑΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ               τηλ: 6936748812     e-mailsiagasdim@hotmail.com
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ τηλ:6980557780      e-mail:s.triantaf@gmail.com
ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ      τηλ:6932453859     e-mail:caggelos@yahoo.gr


























ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου