Κοινό υπόμνημα πρωτοβάθμιων Σωματείων της Θεσσαλονίκη

Κύριε Υπουργέ,
Επιθυμούμε να αναφερθούμε σε θέματα που άπτονται  της εξασφάλισης της λειτουργικής αναδιάρθρωσης του υπηρετούντος πολιτικού προσωπικού στο ΥΕΘΑ καθώς και το minimum της ισότιμης μεταχείρισης μας σε σχέση με το ένστολο προσωπικό του Υπουργείου , που με αυταπάρνηση και ειδικό ζήλο επί μακρόν υπηρετούμε.
ΘΕΜΑ 1ο : Πρόβλεψη-προγραμματισμός προσλήψεων υπαλλήλων  σε τεχνικές ειδικότητες και διοικητικές, μέσα σε ένα πενταετές πλαίσιο (2011-2015), λαμβανομένων υπόψη της πρόβλεψης αναστολής και περιορισμού των προσλήψεων καθώς και των αναμενόμενων αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης.
ΘΕΜΑ 2ο : Μη αντικατάσταση στα καθήκοντα των πολιτικών υπαλλήλων από επαγγελματίες οπλίτες , όπως εξάλλου προβλέπεται και στις κείμενες διατάξεις (Ν. 2936/2001)
ΘΕΜΑ 3ο : Ρύθμιση και κατανομή των οδοιπορικών εξόδων (Η.Ε.Ε) του Πολιτικού Προσωπικού σε συνάφεια και κατ΄επεκτατική ισότητα με τις χορηγούμενες Η.Ε.Ε στο ένστολο προσωπικό του Υπουργείου (Κ.Υ.Α 2/30722//0022/30-7-2010 , σε συνδυασμό με το ΠΔ 200/2003), υπό το φως των περικοπών που επήλθαν με το Ν. 3833/2010.
ΘΕΜΑ 4ο : Επέκταση του δικαιώματος πρόσβασης στα στρατιωτικά φαρμακεία στους συνταξιούχους συναδέλφους μας, αλλά και στα μέλη των οικογενειών μας, έπειτα από την ΚΥΑ Φ.700/ΑΔ218421/Σ.560/24-8-2010  για την επέκταση του δικαιώματος υγειονομικής περίθαλψης στα στρατιωτικά νοσοκομεία.
ΘΕΜΑ 5ο : Μέριμνα σας για τις προβλεφθείσες ήδη περικοπές κονδυλίων  στη συντήρηση των μηχανημάτων, και των κτιριακών εγκαταστάσεων στις μονάδες της πόλης με συνέπεια  την επισφάλεια στα θέματα υγιεινής και ασφάλειας του προσωπικού.
ΘΕΜΑ 6ο : Απαραίτητη διασύνδεση και δικτύωση των διοικητικών υπηρεσιών με στόχο την εύρυθμη λειτουργία τους και αποτελεσματική  εξυπηρέτηση του προσωπικού. 
ΘΕΜΑ 7ο : Ποιοτική αναβάθμιση του δικτύου υδρεύσεως των στρατοπέδων «ΣΕΔΕΣ-ΜΙΚΡΑΣ» και βελτίωση των συνθηκών και όρων  διαβίωσης στα θέρετρα παραθερισμού. 
Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,
Οι παραπάνω προτάσεις , που υποβάλλονται με το παρόν υπόμνημα μας , πρωτίστως απευθύνονται στο πρόσωπό σας και δευτερευόντως στην Κυβέρνηση μας , καθόσον αποδεικνύετε καθημερινά με το έργο και τις πρωτοβουλίες σας ότι διαθέτετε σύγχρονες και καινοτόμες αντιλήψεις στο χειρισμό των θεμάτων του χαρτοφυλακίου  σας.
Επειδή πιστεύουμε πως και   σεις θα συμφωνείτε με τα παραπάνω αιτήματα-προβολές μας , ενόψει και της διανυόμενης κρίσιμης περιόδου της πατρίδας μας , παρακαλούμε για την παρέμβαση σας και την θετική αντιμετώπιση των ζητημάτων που τέθηκαν, επ’ ωφελεία ημών των δοκιμαζόμενων πολιτικών υπαλλήλων του Υπουργείου  σας.
Βέβαιοι για την ανταπόκριση σας επιθυμούμε να αποδεχθείτε τους εκπροσώπους μας  σε συνάντηση που θα καθορίσετε .
Με τιμή
Τα πρωτοβάθμια Σωματεία των εργαζομένων του Υπουργείου στη Θεσσαλονίκη

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου