ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.


Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ φιλοξενεί την Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010, στις 20:00 τη δραματοποιημένη διάλεξη «Νίτσε» του καθηγητή Θεοδόση Πελεγρίνη, με θέμα τη ζωή, τη δράση και τις ιδέες του Γερμανού φιλόσοφου του 19ου αιώνα που έμεινε στην ιστορία για τους αφορισμούς του.
Ο Πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Θεοδόσης Πελεγρίνης, σε συνεργασία με μια ομάδα επαγγελματικών ηθοποιών, επιχειρεί να φέρει το θεατή σε επαφή με τον τρόπο σκέψης του Φρειδερίκου Νίτσε. Όπως άλλωστε εξηγεί ο κ. Πελεγρίνης και στο βιβλίο του «Φιλοσοφία στη σκηνή», η φιλοσοφία είναι από τη φύση της «μια λαϊκή ενασχόληση, αφού ασκείται από όλους μας -ναι, από όλους μας- είτε το αντιλαμβανόμαστε αυτό είτε όχι. Η φιλοσοφία δεν είναι προορισμένη να κατοικοεδρεύει σε αραχνιασμένα -από την αχρηστία- και σκοτεινά σπουδαστήρια, να κρύβεται μέσα σε ογκώδεις τόμους, να ησυχάζει αποσυρμένη σε απρόσιτα ράφια. Η φιλοσοφία είναι γεμάτη φως και ζωή».
Σκηνοθεσία: Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης
Μουσική: Διαμαντής Στατήρης
Παίζουν: Θεοδόσης Πελεγρίνης (Συγγραφέας)
Ιουλία Καλογρίδη (Αδελφή - Ρόζα)
Νίκος Σμυρνάκης (Συνθέτης)
 
Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου