Πέθανε Νίκος Γιαννόπουλος


Μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, σήμερα (21-12-2010) το πρωί απεβίωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Νίκος Γιαννόπουλος. Πάλεψε δυνατά την ασθένειά του δίχως να επιτρέψει να επηρεάσει την άσκηση των καθηκόντων του είτε στο ΕΚΘ είτε ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο νομαρχιακό συμβούλιο. Τους τελευταίους μήνες ωστόσο παρουσίασε επιπλοκές που τον κράτησαν μακριά από τις σημαντικές πολιτικές, συνδικαλιστικές και κοινωνικές εξελίξεις.


To  βιογραφικό του: Ο Νίκος Γιαννόπουλος γεννήθηκε στη Νάουσα-Ημαθίας. Μεγάλωσε στο Νησί-Ημαθίας και σε ηλικία 12 χρονών ήρθε στη Θεσσαλονίκη στην οποία και ζούσε μόνιμα -στην Καλαμαριά και αργότερα στο Ωραιόκαστρο. Από το 1965 εργάζονταν  στον κλάδο Κατεργασίας Ξύλου –στην επιπλοποιία Χατζηιωαννίδη- και από το 1984 στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδας.
Από το 1964 (μέχρι το 1971) αγωνίστηκε στην ομάδα «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» (Καμινίκια) σαν τερματοφύλακας.
Το 1989 εκλέχθηκε γ.γ. στο Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου και μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων . Το 1993 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Συνδικάτου Κατεργασίας Ξύλου.
Από το 1989 εκλέγεται στη Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, και από το 1991 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2000 κατείχε τη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα του Ε.Κ.Θ.
Από το 1995 μέχρι το 1998 διετέλεσε Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας και  μέλος της Διοίκησής και της Εκτελεστικής Επιτροπής. Τον Νοέμβριο του 2000, στο 27ο Συνέδριο του Ε.Κ.Θ, εκλέχθηκε ομόφωνα Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης , θέση στην οποία επανεκλέχτηκε για άλλες τρεις φορές και διατήρησε ως το θάνατό του.
Ήταν ιδρυτικό μέλος της ΠΑΣΚΕ Θεσσαλονίκης και διετέλεσε για 6 χρόνια Γραμματέας του Ιδιωτικού Τομέα. Διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Πόλης Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος του Γραφείου Συνδικαλιστικού του Ιδιωτικού Τομέα και μετά το 2000  μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και από το Μάρτιο του 2005 μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Στις εκλογές του 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ενώ στις εκλογές του 2006 υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου