Ανακοινώθηκε η αύξηση στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, από την 1 Ιανουαρίου 2011 θα ισχύουν τα εξής:
- Θα υπάρχει βασικό εισιτήριο ΜΙΑΣ (1) ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ σε οποιαδήποτε λεωφορειακή γραμμή του Ο.Α.Σ.Θ. (0,80€ το κανονικό και 0,40€ το μειωμένο). 
- Θα υπάρχει εισιτήριο δύο μετακινήσεων προς την αυτή κατεύθυνση, που θα πραγματοποιηθούν μέσα σε 90 λεπτά της ώρας (0,90€ το κανονικό και 0,50€ το μειωμένο).

Τα παραπάνω εισιτήρια, όταν εκδίδονται από τα εντός των λεωφορείων εκδοτικά μηχανήματα, επιβαρύνονται με 0,10€ κατά τύπο εισιτηρίου -λες και φταίει ο επιβάτης που δεν θα έχει εισιτήρια το περίπτερο κοντά στη στάση και θα πρέπει να πηγαίνει με τα πόδια χιλιόμετρα, για να βρει να αγοράσει τα εισιτήριά τους! 
- Το εισιτήριο 24 ωρών κοστίζει, πλέον, 4 € το κανονικό και 2 € το μειωμένο. Όταν εκδίδεται από τα εντός των λεωφορείων εκδοτικά μηχανήματα, έχει την ίδια τιμή με τα προτυπωμένα -πάλι καλά!
- Το ειδικό εισιτήριο για την Πολιτιστική Γραμμή κοστίζει 2 € το κανονικό και 1 € το μειωμένο.
 
Για τις κάρτες μειωμένων διαδρομών ισχύουν τα εξής:
α) Μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών στην τιμή των 30,00€ η κανονική και 15€ η μειωμένη. (Εκδίδονται κάθε μήνα και ισχύουν για το μήνα αυτό). 
β) Τριμηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών στην τιμή των 86,00€ η κανονική και 43€ η μειωμένη. (Εκδίδονται κάθε μήνα και λήγουν τον τρίτο μήνα μετά την έκδοσή τους). 
γ) Ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών στην τιμή των 320,00€ η κανονική και 165€ η μειωμένη.(Εκδίδονται κάθε Ιανουάριο και ισχύουν για όλο το έτος).

Ποιοι έχουν δικαίωμα πάσο
Δικαίωμα μετακίνησης με μειωμένο κόμιστρο έχουν οι: 
α) Μαθητές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την επίδειξη του μαθητικού δελτίου μειωμένου κομίστρου (πάσο), 
β) Φοιτητές – Σπουδαστές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Πανεπιστήμια – Τ.Ε.Ι.), με την επίδειξη του ειδικού δελτίου μειωμένου κομίστρου (πάσο). 
γ) Πολύτεκνοι και μέλη πολύτεκνων οικογενειών, με την επίδειξη του ισχύοντος δελτίου πολυτεκνίας.
δ) Άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, με την επίδειξη της ειδικής κάρτας μετακίνησης που εκδίδεται από τις Περιφέρειες.

Ισχύς και πρόστιμαΟι νέες κάρτες απεριορίστων διαδρομών (μηνιαίες Ιανουαρίου, τριμηνιαίες, ετήσιες) θα χορηγούνται από τα Εκδοτήρια του Ο.Α.Σ.Θ. από 23 Δεκεμβρίου 2010 έως και 14 Ιανουαρίου 2011. 
Η διάθεση των νέων εισιτηρίων, από τα Εκδοτήρια του Ο.Α.Σ.Θ. και τα 1.650 συνεργαζόμενα περίπτερα και καταστήματα, θα αρχίσει το αργότερο από την Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011. 
Κάτοχοι των έως και 31.12.2010 ισχυόντων εισιτηρίων μπορούν να τα χρησιμοποιούν μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2011.  Από 1ης Φεβρουαρίου μέχρι την 31η Μαρτίου 2011 θα μπορούν να τα ανταλλάσσουν με ανάλογης αξίας νέα εισιτήρια στα Εκδοτήρια του Ο.Α.Σ.Θ.
Από την 1η Ιανουαρίου 2011, στους παραβάτες – επιβάτες, που μετακινούνται χωρίς την καταβολή του νόμιμου κομίστρου, θα επιβάλλεται πρόστιμο, το ύψος του οποίου ανέρχεται σε 48€ και 24€ για τους δικαιούμενους μειωμένου κομίστρου. Το ως άνω επιβαλλόμενο πρόστιμο πρέπει να καταβάλλεται είτε αμέσως στον Ελεγκτή Κομίστρου ή εντός 20 ημερών στον Ο.Α.Σ.Θ. ή μέσω των ΕΛ.ΤΑ. Αν δεν πληρωθεί εντός των 20 ημερών, διπλασιάζεται και πρέπει να πληρωθεί εντός 2 μηνών, από την επόμενη ημέρα της επιβολής του, στον Ο.Α.Σ.Θ. ή μέσω των ΕΛ.ΤΑ. 
Αν παρέλθει άπρακτη και αυτή η προθεσμία, τότε ο Ο.Α.Σ.Θ. μπορεί να διεκδικήσει δικαστικά την είσπραξη του προστίμου. Σ’ αυτή την περίπτωση το πρόστιμο πενταπλασιάζεται και ο παραβάτης – επιβάτης επιβαρύνεται και με τα δικαστικά έξοδα.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου