Το "θέλω να μπορώ'' ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ!!!

"Το 2013 θέλω να μπορώ να βλέπω τον πολίτη στα μάτια όταν θα βγούμε από το μνημόνιο μετά από αυτές τις πολύ δύσκολες αποφάσεις που έχουμε πάρει. Δεν θα είχαμε ανάγκη το μνημόνιο αν είχαμε κάνει αυτές τις αλλαγές όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει να αποτινάξουμε, βαρύδια και λάθη που έγιναν εδώ και τρείς δεκαετίες από όλους στην χώρα"
 Γ. Παπανδρέου
Μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2011, στη Βουλή, ο Γ. Παπανδρέου περιέγραψε τους πέντε άξονες της κυβερνητικής πολιτικής μέχρι και το 2013. Αυτοί είναι:
- Αλλαγές στο κράτος και την δημόσια διοίκηση με νέο πειθαρχικό κώδικα για το Δημόσιο, κάρτα του πολίτη, νέο ενιαίο μισθολόγιο.
- Αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου ανάπτυξης το οποίο θα στηρίζεται σε νέο αναπτυξιακό και επενδυτικό νόμο, στις ηλεκτρονικές προμήθειες και την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.
-Κοινωνία συμμετοχής ευνομίας και Δικαιοσύνης με νέο εκλογικό νόμο, διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων και άμεση έναρξη διαβούλευσης για την συνταγματική αναθεώρηση
-Κοινωνικό κράτος που θα στηρίζεται στην καταπολέμηση της ανεργίας αλλά και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση 
-Ισχυρή φωνή της Ελλάδας στο εξωτερικό με νέα προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, καλύτερη φύλαξη συνόρων και βελτίωση ελληνοτουρκικών σχέσεων
"Το 2013 θέλω να μπορώ να βλέπω τον πολίτη στα μάτια όταν θα βγούμε από το μνημόνιο μετά από αυτές τις πολύ δύσκολες αποφάσεις που έχουμε πάρει" είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας: "Δεν θα είχαμε ανάγκη το μνημόνιο αν είχαμε κάνει αυτές τις αλλαγές όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει να αποτινάξουμε, βαρύδια και λάθη που έγιναν εδώ και τρείς δεκαετίες από όλους στην χώρα"
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε πως πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι "να φύγουμε από την εξάρτηση και τις επιτηρήσεις, να εδραιώσουμε ισχυρά τη φωνή μας", επισημαίνοντας ότι έχει πάρει τη διαβεβαίωση "ότι θα υπάρξει απόφαση για την επιμήκυνση του δανείου".
"Να είστε περήφανοι που παίρνουμε μια Ελλάδα από το ναδίρ και αποκτά πάλι κύρος" είπε απευθυνόμενος του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. "Άλλοι απέφυγαν τις ευθύνες τους. Εμείς όχι".

Αναφερόμενος στο μέχρι σήμερα κυβερνητικό έργο αλλά και την πρόσφατη συνάντηση κορυφής, ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε: "Παρά τις δυσκολίες, τη δικαιολογημένη αγανάκτηση και αυτή την εικόνα που δεν μας πάει - κάθε τρίμηνο να μας αξιολογούν, παρότι θα έπρεπε εμείς οι ίδιοι να είχαμε υιοθετήσει και καθιερώσει εδώ και χρόνια την αξιολόγηση παντού, αυτό που χρειάζεται δηλαδή για να ξέρουμε την πορεία της χώρας και να μην χρειάζεται να έχουμε αξιολογήσεις από το εξωτερικό - έχουμε κάνει εντυπωσιακή πρόοδο. Στα χθεσινά συμπεράσματα της ΕΕ αυτό αποτυπώνεται ρητά. Η Ελλάδα κάνει αυτό που πρέπει. Είμαστε σε καλό δρόμο. Αν δεν πετύχει αυτή η πορεία εμβάθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα βρεθούμε σε μια Ευρώπη ισχνή και με προβλήματα, και εμείς, αλλά και όλοι".
Όσον αφορά στα θέματα της οικονομικής διακυβέρνησης και των ευρωομολόγων, ο Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για την έναρξη ευρωπαϊκής εκστρατείας, που θα μπορέσει να μαζέψει 1 εκατ. υπογραφές για να ξεκινήσει επισήμως μια επεξεργασία και συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
"Είναι μια πρωτοβουλία που απευθύνεται στους λαούς, στους πολίτες της Ευρώπης, στα Συνδικάτα, στα Κοινοβούλια, στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Είναι μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, πέραν των ορίων των κυβερνήσεων. Είναι μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, σε μια συντηρητική Ευρώπη, όπου υπάρχουν όμως λαοί και πολίτες, που θέλουν πραγματικά αυτή η Ευρώπη να προχωρήσει μπροστά", δήλωσε ο πρωθυπουργός. 
"Γι’ αυτό, προτείνω να δημιουργηθεί μια Επιτροπή, μια ομάδα εργασίας αν θέλετε, από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, την Ευρωβουλή και το Κίνημά μας, που θα επεξεργαστεί όλες αυτές τις προτάσεις, αλλά και τις κινήσεις που χρειάζεται να κάνουμε, για να μπορέσουμε να προωθήσουμε αυτή την πρωτοβουλία αποτελεσματικά", κατέληξε ο ίδιος.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου