Γ. Ραγκούσης: Από Σεπτέμβριο 40ωρο, ενιαίο μισθολόγιο και απογευματινή εργασία στο Δημόσιο

Από το φθινόπωρο θα εφαρμοστεί το 40ωρο, το απογευματινό ωράριο και το ενιαίο μισθολόγιο των Δημόσιων υπηρεσιών, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, σε συνέντευξη του στην εκπομπή “Κοινωνία ώρα Mega”.Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η απογευματινή λειτουργία θα είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους και εξετάζεται συγκεκριμένα να εργάζονται Δευτέρα και Τετάρτη με μείωση του ωραρίου την Παρασκευή που είναι σχετικά “νεκρή” μέρα, για το Δημόσιο πάντα.
Πρόσθεσε ότι το 40ωρο στο Δημόσιο είναι απόφαση της κυβέρνησης, θα γίνει χωρίς αύξηση μισθών και αυτή η μισή ώρα παραπάνω εργασίας την ημέρα θα ισοδυναμεί με πρόσληψη 45.000 ατόμων.

Όσον αφορά στο ενιαίο μισθολόγιο, δήλωσε πως θα θεσμοθετηθεί και θα ψηφισθεί μέσα στο καλοκαίρι, ενώ θα έχει μπει σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο.
enet

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου