Οι καρχαρίες με το ...e-mail



Του Θανάση Λυρτσογιάννη
Οταν παρομοιάζουμε τους διεθνείς κερδοσκόπους με καρχαρίες μάλλον αδικούμε τους καρχαρίες. Γιατί μπορεί να ορμούν στη λεία τους όταν οσμίζονται αίμα, αλλά δεν φτάνουν στο σημείο των κερδοσκόπων να προκαλούν πρώτα αιμορραγία για να ορμήσουν στη συνέχεια στο θύμα τους


Τα στημένα κόλπα, όπως αυτό με το e-mail από το Λονδίνο, προκαλούν αρχικά αιμορραγία στις αγορές και τις οικονομίες και στη συνέχεια οι αδίστακτοι κερδοσκόποι επιτίθενται για να αποτελειώσουν το αδύναμο θύμα τους, αποκαλύπτοντας την ανήθικη πλευρά της διεθνούς κερδοσκοπίας.
Η χώρα μας δυστυχώς είναι το πιο εύκολο θύμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και γι' αυτό δέχεται επανειλημμένες επιθέσεις τους τελευταίους 15 μήνες.
Η αιτία δεν βρίσκεται μόνο στο τεράστιο χρέος, τα υψηλά ελλείμματα και την ισχνή οικονομία. Η μεγαλύτερη αδυναμία της Ελλάδας είναι η καταρράκωση της αξιοπιστίας και η ανυπαρξία εμπιστοσύνης.
Το αποτέλεσμα είναι οι δηλώσεις και οι τοποθετήσεις της κυβέρνησης και των στελεχών της να μην λαμβάνονται καθόλου υπόψη από τους επενδυτές και τις αγορές.
Εξάλλου, η δίψα για ...αίμα των διεθνών καρχαριών είναι τόσο μεγάλη που δεν υπολογίζουν ούτε τα μηνύματα της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ αντιθέτως στήνουν ευήκοον ούς ακόμα και στον τελευταίο των traders που θα ταχθεί υπέρ της αναδιάρθρωσης, γιατί εξυπηρετεί τα κερδοσκοπικά τους παιχνίδια.
Τέλος, η κατάσταση αυτή αποδεικνύει και την αδυναμία της Ε.Ε. να αντιμετωπίσει έγκαιρα και αποτελεσματικά τις κρίσεις.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου