Ουγγαρία: Διαδήλωση ενστόλων κατά της λιτότητας

Περίπου 10.000 αστυνομικοί, πυροσβέστες, στρατιώτες και τελωνειακοί υπάλληλοι κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους της Βουδαπέστης σε διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας που έχει επιβάλει η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας.
Στα μέτρα που πήρε τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση προκειμένου να μειώσει τις δαπάνες και να κρατήσει το έλλειμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ, περιλαμβάνονται η κατάργηση της πρόωρης συνταξιοδότησης, η μείωση του χρόνου παροχής επιδόματος ανεργίας και η αυστηροποίηση όρων για την είσπραξη αναπηρικής σύνταξης.


Τα συνδικάτα των αστυνομικών, των πυροσβεστών, των τελωνειακών και των στρατιωτικών ένωσαν τις δυνάμεις τους και διαδήλωσαν μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου ζητώντας να διατηρηθεί το ισχύον συνταξιοδοτικό καθεστώς. Ζητούν επίσης αυξήσεις στους μισθούς τους που παραμένουν επί χρόνια «παγωμένοι», ενώ αντιτίθενται στη μείωση των συντάξεων των αποστράτων.
«Ήρθε οι ώρα να γίνουμε βράχοι επειδή μας τα έχουν πάρει όλα (...) μας άφησαν μόνο την πρόωρη συνταξιοδότηση και την τιμή μας και δεν θα αφήσουμε να μας τα πάρουν», τόνισε στη διάρκεια συγκέντρωσης ο Κόρνελ Άροκ, επικεφαλής του Ανεξάρτητου Συνδικάτου Πυροσβεστών (HTFSZ).
Οι διαδηλωτές κρατούσαν ένα φέρετρο και πανώ στα οποία έγραφαν «Θέλουμε ευρωπαϊκούς μισθούς, όχι λιτότητα» και «Πορεία θανάτου 2011».
ethnos online

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου