Από το ΑΣΕΠ θα ελέγχονται οι μετατάξεις

Τον απόλυτο έλεγχο των μετατάξεων αναλαμβάνει το ΑΣΕΠ, μετά τις προσλήψεις και τις επιλογές προϊσταμένων. Το σχετικό νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί αμέσως μετά την ψήφιση του ενιαίου μισθολογίου
Ένα ακόμη πεδίο διαφθοράς, συναλλαγής, αναξιοκρατίας και πολιτικών παρεμβάσεων στο δημόσιο, θα προσπαθήσει να περιορίσει δραστικά η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων στις μετατάξεις και μετακινήσεις των δημόσιων υπαλλήλων, καθώς το ΑΣΕΠ θα αναλάβει τον απόλυτο έλεγχο και για αυτές, όπως ακριβώς γίνεται και με τις προσλήψεις και τις επιλογές προϊσταμένων.


Πριν λίγες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις για το νέο ρόλο που θα αναλάβει η ανεξάρτητη αρχή, μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και του προέδρου του ΑΣΕΠ Γιώργου Βέη. Οπως επισημάνθηκε, το σχέδιο νόμου, με το οποίο θα περνούν στον έλεγχο του ΑΣΕΠ οι μετατάξεις, θα σταλεί προς ψήφιση στη Βουλή, αμέσως μετά την κατάρτιση του νέου μισθολογίου, προκειμένου να αποφευχθούν οι μισθολογικές ανισότητες μεταξύ των υπαλλήλων διαφορετικών υπηρεσιών, που διαθέτουν τα ίδια προσόντα.
Έτσι, συνολικά οι διαδικασίες για την επιλογή των μεταταχθέντων και μετακινούμενων υπαλλήλων (μοριοδότηση, με κοινωνικά και τυπικά κριτήρια, τελική επιλογή κλπ) θα διεξάγεται από το ΑΣΕΠ, ενώ εκτιμάται ότι οι προκηρύξεις μετατάξεων για την κάλυψη κενών θέσεων θα δημοσιευτούν μετά την ολοκλήρωση των νέων οργανογραμμάτων στις δημόσιες υπηρεσίες και το νομοσχέδιο για την κινητικότητα στο δημόσιο.
Σημειώνεται ότι στη δικαιοδοσία του ΑΣΕΠ δεν θα υπαχθούν οι υποχρεωτικές μετατάξεις του «Καλλικράτη», καθώς για τον Ιούνιο έχουν δρομολογηθεί επιπλέον 4.500 μετατάξεις υπαλλήλων, από τις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις προς τις περιφέρειες και από τις τελευταίες προς τους δήμους, λόγω της μεταφοράς αρμοδιοτήτων.
ethnos online

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου