Ξορκίζουν το σενάριο αναδιάρθρωσης


Κομισιόν, Ταμείο και Παπακωνσταντίνου απέρριψαν εν χορώ τους ισχυρισμούς του Spiegel, δημοσίευμα του οποίου εμφανίζει το ΔΝΤ να αμφιβάλλει πλέον για τη διάσωση της Ελλάδας και να «πιέζει για αναδιάρθρωση του μη βιώσιμου ελληνικού χρέους».
άλο και μπαράζ διαψεύσεων προκάλεσε δημοσίευμα του υπό έκδοση τεύχους του Spiegel, σύμφωνα με το οποίο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αμφιβάλλει πλέον για τη διάσωση της Ελλάδας και «πιέζει προκειμένου να επισπευσθεί η αναδιάρθρωση του μη βιώσιμου ελληνικού χρέους».
Όπως υποστηρίζει το περιοδικό, στο τεύχος του που πρόκειται να κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, τη συγκεκριμένη θέση περί αναδιάρθρωσης «υποστήριξαν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι του ΔΝΤ στις επαφές των προηγούμενων ημερών με υπηρεσιακούς παράγοντες ευρωπαϊκών κυβερνήσεων». Σύμφωνα με το Spiegel, το ΔΝΤ θεωρεί ότι, καθώς τα μέτρα που εφαρμόζονται στην Ελλάδα δεν είναι πλέον αρκετά, θα πρέπει είτε να μειωθούν τα επιτόκια των ελληνικών δανείων, είτε να υπάρξει επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής τους, είτε να προωθηθεί ξεκάθαρο «κούρεμα» του χρέους.
Στους ισχυρισμούς του Spiegel απάντησαν σχεδόν εν χορώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Εκπρόσωπος του Ταμείου, δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters: «Όπως έχουμε πει κατ' επανάληψη, το ΔΝΤ υποστηρίζει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για μη αναδιάρθρωση και τη δέσμευσή της για πλήρη εξυπηρέτηση των δανειακών της υποχρεώσεων. Οποιαδήποτε αναφορά περί του αντιθέτου, είναι λανθασμένη.
Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δια στόματος του εκπροσώπου της Γιενς Μένσερ δήλωνε πως «όλα τα μέτρα υποστήριξης έχουν ληφθεί και δεν υπάρχει λόγος τώρα να σκεφτόμαστε την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους».
«Δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους» ήταν η πρώτη αντίδραση και του υπουργού Οικονομικών στο Reuters, ερωτηθείς σχετικά με το δημοσίευμα του Spiegel.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου