Ταρίφα 40 ευρώ για συμμετοχή ανέργων σε τεστ δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ

Μπορεί να είναι άνεργοι, δηλαδή και επισήμως άνευ πόρων, ωστόσο το κράτος σκοπεύει να ζητά για κάθε αίτηση σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ακόμα και από αυτή την κατηγορία πολιτών 40 ευρώ, σύμφωνα διάταξη που προστέθηκε στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και οδεύει προς ψήφιση από το Κοινοβούλιο.

Απαραίτητη προϋπόθεση των ανέργων για τη συμμετοχή τους στο τεστ δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ που μέχρι σήμερα γινόταν δωρεάν, σύμφωνα με τη νέα διάταξη που συμπληρώθηκε στο νομοσχέδιο θα είναι ένα παράβολο αξίας 40 ευρώ. Στο προηγούμενο τεστ δεξιοτήτων του 2008 συμμετείχαν 100.000 άνεργοι νέοι Έλληνες, παρόλο που ήταν προαιρετικό, καθώς στην ουσία λειτούργησε ως μπόνους υπέρ των υποψηφίων αφού τα μόρια από το τεστ προσμετρήθηκαν στη συνολική βαθμολογία τους, η οποία έχει τριετή ισχύ.


Για πρώτη φορά από τότε ωστόσο εισάγεται η αμφιλεγόμενη καινοτομία της καταβολής των 40 ευρώ για τη συμμετοχή στο τεστ δεξιοτήτων. Σημειώνεται ωστόσο πως το τεστ δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση διορισμό, αλλά αποτελούν παρακαταθήκη μορίων για μελλοντικές προκηρύξεις στις οποίες μπορεί να συμμετείχε ο ενδιαφερόμενος.
Το τεστ δεξιοτήτων, αν και προαιρετικό, επέφερε σημαντικές αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων στο δημόσιο, αλλά δεν εφαρμόστηκε το 2010 λόγω του παγώματος των προσλήψεων. Σύμφωνα με το ΑΣΕΠ, το τεστ είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο για την πρόσληψη του προσωπικού καθώς επιτρέπει στους φορείς να γνωρίζουν τη γενική κουλτούρα του υποψηφίου (γενική μόρφωση, βασικές γνώσεις οικονομίας, περιβάλλοντος, κοινωνικών θεμάτων).
tvxs

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου