Εποπτευόμενοι φορείς ΥΠΕΘΑ


ΓΕΕΘA
Το ΓΕΕΘΑ εποπτεύει μόνο το Πολεμικό Μουσείο. Για το οικονομικό έτος 2010, οι λειτουργικές δαπάνες του Πολεμικού Μουσείου ανήλθαν σε €660.622,88 (συμπεριλαμβανομένων της μισθοδοσίας προσωπικού, πληρωμών ΔΕΚΟ, πληρωμών κρατήσεων). Για το έτος 2011, το συνολικό ποσό εξόδων αναμένεται να ανέλθει στα €640.750,00.
ΓΕΣ
Τα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ που εποπτεύονται από το ΥΠΕΘΑ, μέσω του ΓΕΣ, σύμφωνα με το άρθρο 25 του Ν. 2295/95 (ΦΕΚ Α΄35) και το ΠΔ 363/97 (ΦΕΚ Α΄241), είναι:
α.         ΝΠΔΔ:
(1)       Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού.
(2)       Ο Ειδικός Λογαριασμός Αλληλοβοηθείας Στρατού.
(3)       Ο Ειδικός Κλάδος Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων ΣΞ.
(4)       Το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων ΜΤΣ.
(5)       Το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού.
(6)       Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.
(7)       Το Ταμείο Αρωγής Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου.
(8)       Ο Αυτόνομος Οικοδομικός Οργανισμός Αξιωματικών.
(9)       Το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Μονίμων Πολιτικών Υπαλλήλων ΥΠΕΘΑ.
(10)     Η Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.
(11)     Το Ταμείο Εθνικής Άμυνας.
β.         ΝΠΙΔ, ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Μονίμων Αξιωματικών ΕΣ.
Από τους εποπτευόμενους φορείς επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό μόνο το ΝΙΜΤΣ και τα λειτουργικά του έξοδα ανήλθαν για το έτος 2010 σε €30.729.799,20. Για το 2011 οι προβλέψεις ανέρχονται σε €30.000.000.
Από το 2008 μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει μεταβολή ως προς τον αριθμό των εποπτευομένων από το ΥΠΕΘΑ, δια μέσω του ΓΕΣ, φορέων. Με εντολή της ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ πρόκειται να εκπονηθούν σε συνεργασία με την Εθνική Αναλογιστική Αρχή οικονομοτεχνικές μελέτες και μελέτες σκοπιμότητας προς την κατεύθυνση:
α.         Της συγχώνευσης των Ταμείων Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ) και Αεροπορικής Άμυνας (ΤΑΑ) που διαχειρίζονται την ακίνητη περιουσία του ΥΠΕΘΑ σε ενιαίο Ταμείο με παράλληλη κατάργηση της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Μετεγκατάστασης Στρατοπέδων (ΥΑΜΣ).
β.         Της συγχώνευσης των Οικοδομικών Συνεταιρισμών Στρατού (ΟΣΜΑΕΣ), Ναυτικού (ΟΣΜΑΝ) και Αεροπορίας (ΟΣΜΑΑ) που έχουν ως αντικείμενο την απόκτηση εξοχικής κατοικίας από τους στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων σε ενιαίο Οικοδομικό Συνεταιρισμό.
ΓΕΝ
Οι φορείς που υπάγονται στο ΥΠΕΘΑ μέσω του Α/ΓΕΝ είναι οι εξής:
α.         Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου
(1)       Το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού (ΜΤΝ) με τους Ειδικούς Λογαριασμούς που υπάγονται σε αυτό, δηλαδή ΕΛΟΑΝ, ΕΛΧΑΟΣ, ΕΛΧΑΟΙΑ, ΕΚΟΕΜΝ και ΕΛΠΝ,
(2)       Η Ελληνική Θαλάσσια Ένωση (ΕΘΕ)
(3)       Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ)
β.         Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου
(1)       Το Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης
(2)       Ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Αξιωματικών Ναυτικού (ΟΣΜΑΝ)
(3)       Το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος
γ.         Αυτοτελείς – Ανεξάρτητες Υπηρεσίες
Ο Προμηθευτικός Οργανισμός Ναυτικού (ΠΟΝ)
δ.         Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες
Το Ταμείο Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ).
Από τους ανωτέρω φορείς, μόνο το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος επιχορηγείται από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του ΓΕΝ και το ύψος της επιχορήγησης καθορίζεται ετησίως με ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας. Όλοι οι Φορείς-Υπηρεσίες παραμένουν οι ίδιοι από το 2008 μέχρι και σήμερα. Το ετήσιο λειτουργικό κόστος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος για το 2010 ανήλθε στα €69.851,00 και προβλέπεται να κυμανθεί στα ίδια επίπεδα για το 2011.
ΓΕΑ
Οι φορείς που εποπτεύονται από το ΥΠΕΘΑ μέσω ΓΕΑ είναι το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας (ΜΤΑ), ο Ειδικός Λογαριασμός Αλληλοβοηθείας Αεροπορίας (ΕΛΟΑΑ), το Ταμείο Αεροπορικής Άμυνας (ΤΑΑ), η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ), τα οποία αποτελούν ΝΠΔΔ και ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Μονίμων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΟΣΜΑΑ) «ο Ίκαρος», που αποτελεί ΝΠΙΔ.
Από τους ανωτέρω φορείς η ΕΑΑΑ επιχορηγήθηκε από τον κρατικό Π/Υ κατά τα οικονομικά έτη 2008 και 2009 για την κάλυψη μέρους των λειτουργικών της δαπανών, ενώ αντίστοιχη χρηματοδότηση δε δόθηκε κατά τη χρήση 2010, ούτε υφίσταται αντίστοιχη πρόβλεψη για το 2011. Ως εκ τούτου, τα εν λόγω έξοδα κατά το έτος 2010 καλύφθηκαν εξολοκλήρου από τους ιδίους πόρους της Ένωσης. Όσον αφορά στους λοιπούς φορείς, δεν επιχορηγούνται από τον κρατικό Π/Υ, αλλά τηρούν δικούς τους Π/Υ, τα έσοδα των οποίων προέρχονται αποκλειστικά από τους θεσμοθετημένους πόρους τους και με βάση αυτά καλύπτονται οι πάσης φύσεως λειτουργικές τους δαπάνες, οι οποίες και δε συμπεριλαμβάνονται στις αντίστοιχες δαπάνες του δημοσίου. Οι παραπάνω φορείς προϋπήρχαν του 2008 και εξακολουθούν να υφίστανται μέχρι σήμερα.
ΕΑΣ
Οι λειτουργικές δαπάνες της εταιρείας το έτος 2010 ανήλθαν στο ποσό των €91.407.031,25 και το έτος 2011 προβλέπεται να ανέλθουν στο ποσό των €76.975.900,00.
ΙΑΑ
Οι λειτουργικές δαπάνες του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων το 2010 ανήλθαν σε €310.000, για την κάλυψη των οποίων το ΙΑΑ έλαβε επιχορήγηση από το ΥΠΕΘΑ ύψους €344.250. Για το 2011 η επιχορήγηση εκ μέρους του ΥΠΕΘΑ προβλέπεται να ανέλθει σε €355.000, ενώ οι λειτουργικές δαπάνες υπολογίζονται στο ποσό των €325.000.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου