Ανατροπές στα εξοπλιστικά...


Σύμφωνα με τη “Real News”, όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα που θα περικοπούν, αφορούν σε συντηρήσεις και εκσυγχρονισμούς υπαρχόντων οπλικών συστημάτων και παρότι το ποσοστό του 70% είναι ιδιαίτερα υψηλό, εκτιμάται ότι με τις περικοπές που αποφασίστηκαν θα προσεγγιστεί.
Πιο συγκεκριμένα, το Συμβούλιο Άμυνας, το οποίο συνεδρίασε για το θέμα των εξοπλισμών, αποφάσισε τα εξής:

Στρατός Ξηράς
Το “κόψιμο” ενός μόνο προγράμματος μειώνει τον εξοπλιστικό προϋπολογισμό του ΓΕΣ κατά περίπου 2 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση, μετά από πολλές διαπραγματεύσεις, ανακοίνωσε στη Μόσχα, ότι δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσει τη συμφωνία που είχαν συνάψει Καρμανλής και Πούτιν για την προμήθεια 450 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης, λόγω οικονομικών δυσκολιών
Πολεμικό Ναυτικό
Το Πολεμικό Ναυτικό περιόρισε τις απαιτήσεις του για αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, από τα 6 στα 4, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και ο εκσυγχρονισμός των υπαρχόντων, P-3 Orion.
Ακόμη, και αυτό είναι το σημαντικότερο, αμφίβολη είναι η υλοποίηση του προγράμματος, που προέβλεπε την ένταξη στη λίστα εξοπλισμών, φρεγατών FREMM, με εκτιμώμενο κόστος 7 δισ. ευρώ, τις οποίες ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, ήθελε να πουλήσει στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.
Πολεμική Αεροπορία
Παρότι, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία προσπαθεί να διατηρεί μία στοιχειώδη ισορροπία σε σχέση με τους εξοπλισμούς της γειτονικής Τουρκίας, για ευνόητους λόγους που αφορούν στο Αιγαίο, η ηγεσία της αναζητά 1,5 δισ. ευρώ, για τη συντήρηση παλαιών αεροσκαφών.
Κατά συνέπεια, προχώρησε σε “έκπτωση” του κονδυλίου των 3,2 δισ. ευρώ, που προβλεπόταν για την αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών. 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου