Ακριβά πληρώνουν την ύφεση και τα Ταμεία

Δυσβάσταχτο είναι το βάρος της ύφεσης για τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας. Ο Γ. Κουτρουμάνης δήλωσε, πάντως, ότι δεν έχει μελετηθεί σενάριο μείωσης των δαπανών για την καταβολή συντάξεων μέσα στην επόμενη πενταετίαΗ αύξηση της ανεργίας κατά μία ποσοστιαία μονάδα μεταφράζεται σε απώλεια πόρων 300 εκατ. ευρώ για το ΙΚΑ ή 450 εκατ. ευρώ για τα επιδόματα. Η μείωση των μισθών κατά μία μονάδα σημαίνει απώλεια 115 εκατ. ευρώ ετησίως για το Ταμείο.


Ο αναπληρωτής υπουργός εκτίμησε ότι οι δαπάνες για την καταβολή συντάξεων θα αυξηθούν την επόμενη τετραετία κατά 1,2 δισ. ευρώ. Αυτό όμως δεν θα συμβεί εξαιτίας της άυξησης των συντάξεων αλλά της αύξησης του αριθμού των συνταξιούχων.
Ο Γ. Κουτρουμάνης δήλωσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής παρακολούθησης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ότι οι διασταυρώσεις στοιχείων έφεραν στο φως χιλιάδες περιπτώσεις διπλοσυνταξιούχων και ανθρώπων που έπαιρναν παρανόμως ΕΚΑΣ. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι είναι αδύνατο να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των διπλοσυνταξιούχων δεν μπορεί να προσδιοριστεί, , καθώς δεν υπάρχει μηχανογραφικό σύστημα, άρα και βάση δεδομένων.
"Ούτε ο ΑΜΚΑ έχει ολοκληρωθεί, ούτε βάση δεδομένων υπάρχει, ενώ υπάρχουν χειρόγραφα αρχεία, χωρίς να είναι βέβαιο ότι έχουν καταγραφεί όλα τα στοιχεία ή οι μεταβολές", ειπε.
enet

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου