ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ ΕΝΟΨΕΙ ΔΕΘ


Γ.Σ.Ε.Ε. – Α.Δ.Ε.Δ.Υ.                                                                    

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ 8/9/2012


Εμείς οι εργαζόμενοι άνεργοι και συνταξιούχοι που πήραμε μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ - Ε.Κ.Θ - ΕΔΟΘ. που έγινε σήμερα Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012 στο Άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, αποφασίσαμε το παρακάτω πλαίσιο διεκδικήσεων προς την Κυβέρνηση.
Εργαζόµενοι & κοινωνία διαδηλώνουν - διεκδικούν & απαιτούν:
§  Να απορριφθεί κατηγορηματικά κάθε σκέψη ή πρόταση για νέες περικοπές και ανατροπές στους μισθούς, τις συντάξεις, τις εργασιακές σχέσεις, καθώς και για νέες φοροεπιδρομές κατά των «μόνιμων υποζυγίων» μισθωτών και συνταξιούχων.

§  Ριζική αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, κατάργηση των επαχθών και αδιέξοδων πολιτικών του μνημονίου .
§  Αλλαγή του ρόλου της Ε.Κ.Τ., έκδοση ευρωομολόγου που θα ενισχύει τις επενδύσεις, την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική πολιτική και συνοχή.
§  Νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα δημιουργεί νέες και σταθερές θέσεις εργασίας που θα αντιμετωπίζει το εφιαλτικό πρόβλημα της ανεργίας κυρίως για τους νέους και τις γυναίκες και θα ενισχύει την κοινωνική συνοχή
§  Απόρριψη και ακύρωση της απόφασης της Ε.Ένωσης περί «σταθερότητας του ευρώ» που νομοθετεί και συνταγματοποιεί τη λιτότητα και την κατάργηση των κοινωνικών παροχών των εργαζομένων.
§  Ακύρωση των πολιτικών λιτότητας και των νέων σχεδιαζόμενων αντεργατικών, αντιαναπτυξιακών και αναποτελεσματικών μέτρων και ενίσχυση χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων
§  Κατάργηση της 6ης Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου που ακυρώνει το θεσμό των ΣΣΕ και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, των ΟΕΚ-ΟΕΕ.
§  Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους με προτεραιότητα στους χαμηλοσυνταξιούχους
§  Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Ποινικοποίηση των αθέμιτων μονοπωλιακών συναλλαγών. Πάγωμα Τιμών και όχι μισθών και συντάξεων.
§  Κατάργηση της ψευτοαπασχόλησης, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, των ελαστικών µορφών απασχόλησης, της «εφεδρείας» εργαζομένων. Δήμευση περιουσιών για μεγαλοοφειλέτες και εισφοροκλέπτες της Κοινωνικής Ασφάλισης.
§  Αναστροφή αλλά και ακύρωση των συνταγών εκποίησης των ΔΕΚΟ, των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων του δηµοσίου και των  επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Όχι στην εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
§  Υπεράσπιση του ΙΚΑ και του Δηµόσιου Ασφαλιστικού Συστήµατος. Επιστροφή των ληστευθέντων χρηµάτων των δοµηµένων οµολόγων, διεύρυνση της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Καθιέρωση κοινωνικού πόρου υπέρ της κοινωνικής ασφάλισης. Χρηματοδότηση και ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ.
§  Δημιουργία δηµόσιου πόλου στο πιστωτικό σύστημα. Αυστηρό έλεγχο, εποπτεία και φορολόγηση των κεφαλαίων, του τραπεζικού συστήματος, των κερδών, και των χρηµατοοικονομικών δραστηριοτήτων.
§  Πάταξη της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής, των εξωχώριων εταιριών (off-shore) των «τριγωνικών» συναλλαγών της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροκλοπής του λαθρεμπορίου καυσίμων με δημεύσεις περιουσιών και αυστηρές ποινές.
§  Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου, των µεγάλων εισοδηµάτων, της εκκλησιαστικής περιουσίας. Ριζοσπαστική φορολογική µεταρρύθµιση υπέρ µισθωτών και συνταξιούχων.
§  Αναβάθμιση και ενίσχυση της Δηµόσιας Δωρεάν Παιδείας - Υγείας - Πρόνοιας.
§  Καθιέρωση  του θεσµού “Συνήγορος του εργαζόμενου”. Προώθηση εργατικού και κοινωνικού ελέγχου, ίδρυση φορέα επαγγελματικού κινδύνου.
§  Απαγόρευση των απολύσεων σε επιχειρήσεις που έλαβαν κρατική χρηματοδότηση ή επιδοτήσεις, αύξηση και επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας, ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης και μείωσης της ανεργίας.
§  Μείωση και όχι αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης., καθώς και των τιμών προϊόντων και υπηρεσιών του Δημοσίου και των οργανισμών κοινής ωφέλειας.
§  Προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.
Τα συνδικάτα θα συνεχίσουν τον αγώνα ώστε να μπει τέλος στην αδιέξοδη, νεοφιλελεύθερη και αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ΄ εντολή των δανειστών, ενώ τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσουν τα όργανα της ΓΣΕΕ ώστε να καθοριστεί η περαιτέρω δράση της Συνομοσπονδίας.
τα συνδικατα διεκδικουν:
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ – ΦΙΛΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ πολιτικεσ
Όλοι µαζί µπορούµε

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου