Με το ένα πόδι εκτός Δημοσίου οι επίορκοι


Την επίσπευση της σύστασης των πειθαρχικών συμβουλίων ζητάει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από τα υπόλοιπα υπουργεία. 
Η σύστασή τους είχε καθυστερήσει για τρεις μήνες λόγω θερινών διακοπών και εκλογών. Όμως, τα νέα πειθαρχικά συμβούλια πρόκειται να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στο "ξεκαθάρισμα" των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων. 
Η κυβέρνηση ποντάρει στη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων. Πρόκειται για πολιτική απόφαση, ώστε να σταματήσουν οι "χαριστικές" συντεχνιακές αποφάσεις, βάσει των οποίων αποδεδειγμένα επίορκοι υπάλληλοι επέστρεφαν στην υπηρεσία τους γρήγορα.Έτσι, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζήτησε εντός πέντε ημερών να έχουν οριστεί τα νέα πειθαρχικά συμβούλια, ώστε να αρχίζουν να εξετάζουν υποθέσεις που χρονίζουν και να λαμβάνουν αποφάσεις άμεσα. 

Η εγκύκλιος του υπουργείου, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά κυρίως στα νεοσυσταθέντα υπουργεία, Εμπορικής Ναυτιλίας και Μακεδονίας-Θράκης.

Γι' αυτό ο κ. Στεφάνου ζητά "στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των πειθαρχικών συμβουλίων που έχουν συσταθεί και συμπληρώνει πως "αν δεν έχει ήδη γίνει η σύσταση των ως άνω αναφερόμενων πειθαρχικών συμβουλίων, παρακαλούμε όπως άμεσα προχωρήσετε σε αυτή".

Επίσης, ζητά "στοιχεία σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί για τη συγκρότηση των πειθαρχικών συμβουλίων".

Επιπλέον, αναφέρει σχετικά: "Οι αρμόδιες υπηρεσίες, παρακαλούνται όπως άμεσα ανταποκριθούν στα αιτήματα της παρούσας εγκυκλίου, καθότι τα ζητήματα που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Πειθαρχικού Δικαίου είναι από τα σημαντικότερα τμήματα του Υπαλληλικού Κώδικα, διότι συνδέονται άμεσα με την προώθηση της χρηστής διακυβέρνησης, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και γενικότερα με την εύρυθμη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης.
Τα Υπουργεία παρακαλούνται να αποστείλουν συγκεντρωτικά στοιχεία για τις υπηρεσίες και τα ΝΠΔΔ που εποπτεύουν.
Το Υπουργείο Εσωτερικών παρακαλείται να αποστείλει συγκεντρωτικά στοιχεία για τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, τους ΟΤΑ α' και β' βαθμού και τα ΝΠΔΔ των ως άνω φορέων"


Το πρώτο θέμα online

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου