Α.Δ.Ε.Δ.Υ Συμμετοχή όλων των εργαζόμενων στις Δημόσιες Υπηρεσίες στην απεργία των εκπαιδευτικών

Αθήνα 06.09.2012
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 194

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Οι ανελέητες επιταγές των Τροικανών, η πλεονεξία των κερδοσκόπων και τοκογλύφων και οι απαιτήσεις τους για εφαρμογή όλο και περισσότερων μέτρων, μέσα από τα μνημόνια που συνυπογράφει, χωρίς την παραμικρή αντίρρηση, η Τρικομματική Κυβέρνηση, η οποία υλοποιεί μια πολιτική που αποτελεί συνέχεια όλων των επιλογών των Κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου, με μέτρα βίαια, άδικα και αντιλαϊκά, προκαλούν διαρκώς ερείπια στην Ελληνική κοινωνία.

Η αδίστακτη αυτή πολιτική δεν ξεχωρίζει καμιά υπηρεσία όσο σπουδαία και απαραίτητη και αν είναι για το λαό μας. Ήδη μετά την υγεία, που σχεδόν τη διέλυσαν, πήρε σειρά η Δημόσια παιδεία, η οποία πλήττεται βάναυσα.
Αφού μείωσαν δραματικά τις δαπάνες με αποτέλεσμα βασικά εργαλεία, όπως έγινε πέρυσι με τα βιβλία και φέτος με τη θέρμανση και τον αριθμών των εκπαιδευτικών, που ήδη μειώθηκε πάρα πολύ, παρά την αύξηση των μαθητών, εξοντώνουν οικονομικά και τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς με πρωτοφανείς μειώσεις στους μισθούς τους, χωρίς κανένας από αυτούς που αποφασίζουν να αντιλαμβάνεται, ότι ο νεοδιοριζόμενος εκπαιδευτικός, όπως και όλοι οι άλλοι, με 570 ευρώ το μήνα και μακριά από την κατοικία του και την οικογένειά του, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει βασικές καθημερινές του ανάγκες και να ζήσει με αξιοπρέπεια.
Ο κόσμος της εργασίας, της παιδείας και του πολιτισμού, δηλώνει πως δεν πάει άλλο!
Κανένας δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο αυτή την πολιτική της εξαθλίωσης του λαού μας!
Ήρθε η στιγμή όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε κοινή πορεία αντίστασης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής!
Η Κυβέρνηση οφείλει να αλλάξει πολιτική και να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες και εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση σε όλα τα παιδιά του λαού μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις Δημόσιες Υπηρεσίες, να συμπορευθούμε με τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς μας, όλοι μαζί στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 12:30 στα Προπύλαια.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ύστερα από εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, κηρύσσει στάση εργασίας στις 12 Σεπτεμβρίου 2012 και από ώρα 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι του Λεκανοπεδίου Αττικής και του Νομού Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών.


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου