Μαζικές κινητοποιήσεις κατά της λιτότητας

Δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί και οι εργαζόμενοι στους δήμους βρέθηκαν σήμερα στους δρόμους για ναδιαμαρτυρηθούν για τις περικοπές των μισθών τους, οι οποίες σχεδιάζονται στο πλαίσιο του νέου πακέτου μέτρων λιτότητας. Η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ κάλεσαν σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια, και από εκεί οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα, μπροστά στην Βουλή. Μαζί τους διαδήλωσαν απέναντι στην πολιτική εξαθλίωσής τους και οιΑ.μεΑ.

Στις δώδεκα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, ενώ την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρισκόταν συγκέντρωση διαμαρτυρίας τωνδημάρχων και των εργαζομένων στους δήμους στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ήδη στο Σύνταγμα βρίσκονταν καρκινοπαθείς και άτομα με χρόνια νοσήματα και αναπηρίες.
Η ΑΔΕΔΥ είχε κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως και την λήξη του ωραρίου, οι δάσκαλοι προχώρησαν σε 24ωρη απεργία, οι καθηγητές σε δυο τρίωρες στάσεις εργασίας από τις έντεκα το πρωί μέχρι και τις δυο το μεσημέρι, και από τις δυο ως τις πέντε το απόγευμα. Απεργία πραγματοποιούν οι καθηγητές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, των οποίων θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας. 
Σε απεργία κατέβηκαν και οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό στην Αττική, οι φαρμακοποιοί του Πειραιά και οι νοσοκομειακοί γιατροί. Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, μάλιστα παραμένουν σε επίσχεση εργασίας
Πορεία προς την Βουλή πραγματοποίησαν και οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ για τις 16:30 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση των ενστόλων στην πλατεία Κολοκοτρώνη, μπροστά από την παλιά Βουλή.
Και αύριο θα μείνουν κλειστοί οι δήμοι στην επικράτεια εκτός από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Τήνο και την Κομοτηνή. Σύμφωνα με τους ίδιους «οι δήμοι αυτοί στηρίζουν τις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ, αλλά δεν πρέπει να ταλαιπωρηθούν άλλο οι πολίτες». Διάφοροι δήμοι της χώρας, βέβαια, όπως της Θεσσαλονίκης, του Ναυπλίου, του Πολύγυρου και του Κιλκίς, θα κρατήσουν σε λειτουργία τις υπηρεσίες Καθαριότητας, τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, όπως και ένα μέρος του προσωπικού ασφαλείας. 
TVXS

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου