Ασφαλιστικά ξηλώματα...


Από το Μαρικάκι
Κάθε μικρό η μεγάλο μέτρο που παίρνει αυτή η κυβέρνηση σηματοδοτεί μια νέα απώλεια για τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα χαρίζει κι άλλο έδαφος στους εργοδότες. Το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων οδηγώντας δια νόμου στη μείωση των μεικτών αποδοχών των εργαζομένων. 
Το επιχείρημα του υφυπουργού είναι ότι η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας θα υποχρεώσει περισσότερες επιχειρήσεις να είναι νόμιμες ως προς την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών κι έτσι θα ισοφαριστεί η χασούρα των ασφαλιστικών ταμείων. Το παραπάνω επιχείρημα βέβαια δεν επέχει ισχύ εγγύησης σε μια συγκυρία όπου μέτρα, νόμοι και αποφάσεις υπαγορεύονται από τις ανάγκες της αγοράς, και η μαύρη εργασία– με το 25% των εργαζομένων να δουλεύουν ανασφάλιστοι - καλά κρατεί κατακρημνίζοντας τα ταμεία. Οι πιέσεις που δέχεται το εισόδημα των εργαζομένων από περικοπές, αυξήσεις στους λογαριασμούς και στα καύσιμα, γενικευμένη ακρίβεια δέχονται τελειωτικό χτύπημα με τις μειώσεις των εισφορών που ενδεχομένως θα οδηγήσουν σε περικοπή παροχών.
Η κατεύθυνση έρχεται από το δημόσιο όπου υπάρχουν σκέψεις για κάλυψη των ρημαγμένων ασφαλιστικών ταμείων με ενδεχόμενες περικοπές παροχών και αύξηση των εισφορών των εργαζομένων που ήδη μετρούν μισθολογικές απώλειες κι έρχεται και το ενιαίο μισθολόγιο! Αυτό από μόνο του έχει περιορίσει τους πόρους των Ταμείων, λέει η ΑΔΕΔΥ στην επιστολή της προς του αρμόδιους υπουργούς, αλλά αυτοί σκοπεύουν να φορτώσουν τις συνέπειες των μέτρων τους για δεύτερη φορά στους εργαζόμενους!
Αλλά τι είναι ένα ταμείο για έναν νεοφιλελεύθερο; Ένα «κλειστό επάγγελμα» είναι που μέσα του ρέει κέρδος. Κέρδος που διαφεύγει όσο καθυστερεί η πλήρης απορρύθμιση τους...
to pontiki

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου