Δύο ώρες χωρίς διόδια

Ελεύθερα διόδια για 2 ώρες έχουν ως στόχο οι οργανώσεις κατά των διοδίων, στην πρώτη πανελλαδική κινητοποίηση σε όλους τους σταθμούς των διοδίων που προγραμματίστηκε για το μεσημέρι της Κυριακής.
Σκοπός της κινητοποίησης είναι οι οδηγοί να περνούν από τα διόδια χωρίς να πληρώνουν αντίτιμο. Το κίνημα πολιτών και φορέων κατά των διοδίων σε ολόκληρη την Ελλάδα γιγαντώνεται σε ρυθμό ανάλογο με τις αυξήσεις στις τιμές που ανακοινώνονται από τις κατασκευαστικές εταιρείες.
Ήδη από τις πρώτες ημέρες του 2011, έχουν ανακοινωθεί αυξήσεις λόγω πληθωρισμού στα διόδια Αθήνας – Θεσσαλονίκης αλλά και Αθήνας – Καλαμάτας. Επίσης, νέες αυξήσεις, της τάξης του 33%, έρχονται το αργότερο ως τα μέσα Φεβρουαρίου στον αυτοκινητόδρομο Μαλιακός-Κλειδί.
Σήκωσαν τις μπάρες
Χωρίς να πληρώνουν διόδια πέρασαν οι οδηγοί, από τη μια το μεσημέρι, από τον σταθμό των Μαλγάρων. Η κινητοποίηση στα διόδια των Μαλγάρων διήρκησε ως τις 5 το απόγευμα. Στο σημείο παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης και ο Σάββας Κωφίδης.
 Στη Θεσσαλία, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3.00 μ.μ. άνοιξαν οι μπάρες στα διόδια Μοσχοχωρίου, ενώ από τις 3.00 μ.μ. ως τις 5.00 μ.μ. ανοιχτά ήταν τα διόδια Μακρυχωρίου. Για το ίδιο διάστημα παρέμειναν ανοιχτά και τα διόδια του Πυργετού. Στις 3 μ.μ. άνοιξαν τα διόδια στη Λεπτοκαρυά και παρέμειναν ανοιχτά έως τις 5 το απόγευμα, ενώ από τις 4 το απόγευμα, ως τις 6 άνοιξαν τα νέα διόδια στον Πολύμυλο Κοζάνης.
Ελεύθερα περνούν οι διερχόμενοι οδηγοί, από τους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητοδρόμου ανατολικής Πελοποννήσου. Από τις 3:10 πολίτες και κλιμάκια της συντονιστικής επιτροπής Πελοποννήσου κατά των διοδίων έχουν σηκώσει τις μπάρες στους σταθμούς γέφυρα Μάναρη (ΑΣΕΑΣ), Νεστάνης και Σπαθοβουνίου. 
enet

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου