Εξαγγελία ΑΔΕΔΥ για νέες κινητοποιήσεις


Η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωση της δηλώνει πως διαφωνεί με τη «σκληρή συνταγή λιτότητας που υπαγορεύει η τρόικα» και πως θα προχωρήσει σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων.
Συγκεκριμένα, αναφέρει πως οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου στα Προπύλαια για να διαδηλώσουν ενάντια στα νέα μέτρα της Κυβέρνησης που αναδιαμορφώνει τις δημόσιες συγκοινωνίες, καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις και τους κανονισμούς εργασίας των εργαζομένων στα ΜΜΜ και αυξάνει το κόστος των εισιτηρίων.
Ακόμα κήρυξαν 4ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου ως δείγμα συμπαράστασης στους συμβασιούχους και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουν στον εξωτερικό χώρο του Άρειου Πάγου.
Επίσης θα παραβρεθούν στο συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας (αυξήσεις σε εισιτήρια, διόδια, είδη πρώτης ανάγκης) την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου.
Τέλος, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων εξήγγειλε και 24ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, επιδιώκοντας έτσι την ενιαία αγωνιστική κινητοποίηση και με τα Συνδικάτα του Ιδιωτικού Τομέα.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση «οι Δημόσιοι Υπάλληλοι που πρώτοι βρέθηκαν στο στόχαστρο των πολιτικών του μνημονίου, κατασυκοφαντήθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται στο στόχαστρο κυβερνητικών, αλλά και κυρίαρχων κύκλων ως "μαύρα πρόβατα" της ελληνικής οικονομίας, είναι σήμερα αντιμέτωποι με νέα επιδρομή σε βάρος των ασφαλιστικών, μισθολογικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων και με νέο κύκλο ιδιωτικοποίησης "κοινωνικών υπηρεσιών" και φορέων».
«Ταυτόχρονα» προστίθεται «το φως της δημοσιότητας βλέπουν διαρκώς σενάρια για νέο "κούρεμα" των συντάξιμων αποδοχών, στο πεδίο της επικουρικής ασφάλισης αυτή τη φορά, διαμόρφωσης ενός νέου μισθολογίου που θα περικόπτει οριζόντια τις αποδοχές τους, ενώ δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στις Δημόσιες Υπηρεσίες, οι έκτακτοι συνεχίζουν να ζουν στο καθεστώς της ομηρίας και των απολύσεων»
to pontiki

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου