«Πέρασε» το τεστ με... 4,9%

Η σημαντική ζήτηση για ελληνικά έντοκα γραμμάτια εξαμήνου οδήγησε την απόδοσή τους κάτω από το 5%, γεγονός που ερμηνεύεται ως «ψήφος εμπιστοσύνης» για την Ελλάδα από τις αγορές
11/1/2011
Η σημαντική ζήτηση για τα ελληνικά έντοκα γραμμάτια εξαμήνου που δημοπρατήθηκαν την Τρίτη, οδήγησε την απόδοσή τους κάτω από το 5%, γεγονός που ερμηνεύεται ως «ψήφος εμπιστοσύνης» από τις αγορές.

Οπως έγινε γνωστό από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, η υπερκάλυψη της έκδοσης έφτασε το 3,4% και η κυβέρνηση άντλησε από τις αγορές συνολικά 1,95 δισ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων έφτασε το 4,9%.
Η προηγούμενη «έξοδος» της Ελλάδας στις αγορές, το Νοέμβριο, ήταν με έκδοση εντόκων γραμματίων 6μήνου και υπερκαλύφθηκε κατά 5,1 φορές με απόδοση 4,82%.
Αυτή τη φορά η συνολική ζήτηση για ελληνικά έντοκα γραμμάτια 6μήνου έφτασε τα 5,1 δισ. ευρώ.
Η συμμετοχή ξένων επενδυτών στην δημοπρασία ήταν της τάξης του 37%.
Το υπουργείο Οικονομικών εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της δημοπρασίας.
Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 450 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι είναι δυνατή η άντληση επιπλέον 30% επί του δημοπραττούμενου ποσού, με μη ανταγωνιστικές προσφορές, έως την Πέμπτη.
Η ένεση ρευστότητας στα δημόσια ταμεία θα χρησιμοποιηθεί, μεταξύ άλλων, για αποπληρωμή παλαιών τίτλων που λήγουν. Στις 14 Ιανουαρίου λήγουν έντοκα γραμμάτια ετήσιας και εξαμηνιαία διάρκειας, ύψους 3,04 δισ. ευρώ. ¨ΕΘΝΟΣ"

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου