Δεν προχωρούμε σε αναδιάρθρωση του χρέους


Το ενδεχόμενο χρεοκοπίας ή αναδιάρθρωσης του χρέους απέρριψε για άλλη μία φορά ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια συζήτησης σε πάνελ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ωστόσο ότι περιμένει την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της ΕΕ και του ΔΝΤ και μείωση του επιτοκίου δανεισμού.

Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση ελπίζει ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές ακόμα και φέτος.
«Ασφαλώς το ερώτημα της αναδιάρθρωσης πλανάται. Μπορώ να πω ότι δεν θα χρεοκοπήσουμε. Επίσης λέω ότι δεν θα κινηθούμε προς την αναδιάρθρωση», τόνισε.
«Ναι, θα υπάρξει επιμήκυνση (του χρόνου αποπληρωμής) του χρέους που έχουμε από το ΔΝΤ και την ΕΕ, και έχουν υπάρξει συζητήσεις για τους όρους των δανείων. Πιστεύω ότι αυτά δρομολογούνται», είπε, προσθέτοντας ότι οι πιο ευνοϊκοί όροι θα βοηθήσουν την Ελλάδα να αποφύγει δανειακή στενωπό το 2014.
  • Είπε ακόμα πως το χρέος είναι το σύμπτωμα και αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις, όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ενώ πρόσθεσε ότι η διαφάνεια στην Ελλάδα έχει πλέον ενισχυθεί σημαντικά. «Πέρυσι έλεγαν πως τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία ήταν το συντομότερο ανέκδοτο, αλλά τώρα είμαστε από τις πιο διαφανείς χώρες στην ΕΕ», όπως είπε. Μ.Α naftemporiki

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου