"Μην ασχολείστε άλλο με το ... καλό μας"!

Όλοι, φορείς και οι εκπρόσωποι επαγγελματικών τάξεων, που “αντιστέκονται” στις όποιες αλλαγές, χρησιμοποιούν ως άλλοθι το … δικό μας το καλό. Δεν φωνάζουν γι’ αυτούς, για μας το κάνουν! Εμάς σκέφτονται.
Οι συμβολαιογράφοι δεν θέλουν να μειώσουν τις αμοιβές τους, για … εμάς. Αλλιώς δε θα κάνουν καλά τη δουλειά τους και το σπίτι που θα αγοράσουμε θα μας το πάρει πάλι πίσω ο πωλητής. Κοίτα τι κακό μπορεί να μας βρει! Τώρα αν εμείς δεν έχουμε χρήματα προς το παρόν να πληρώσουμε το … ενοίκιο, δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν, αλλά αυτό είναι για άλλο post.
Οι δικηγόροι θέλουν κατώτατες αμοιβές, για εμάς. Αλλιώς μπορεί κάποιος συνάδελφός τους, που σήμερα μπορεί να λιμοκτονεί, να πάρει τη δουλειά με λίγα χρήματα,να μη την κάνει καλά κι εμείς να πάθουμε ζημιά.  Ας μείνει λοιπόν αυτός χωρίς δουλειά, ας ανέβει το δάνειο σε μας, γιατί υποχρεωτικά θα πρέπει να “παραστούμε” το δικαστήριο, αλλά θα γίνει η δουλειά μας.

Το ίδιο και οι Μηχανικοί. Θα πέσει το σπίτι αν κάποιος δεχτεί να το “δουλέψει” με λιγότερα χρήματα. Για κοίτα μέχρι σήμερα τι καλά που ήταν τα πράγματα!

Τώρα πως βρεθήκαμε να χρωστάμε τόσα και να μην μπορούμε να βρούμε δουλειά τόσοι άνθρωποι, κάποιοι φταίνε, αλλά καθόλου τα “εμπόδια” στην ελεύθερη άσκηση των “κλειστών” επαγγελμάτων.

Η αλλαγή είναι  επιβεβλημένη, διαπραγματεύσεις γίνονται, αλλά οι βασικοί ενδιαφερόμενοι, οι καταναλωτές που τόσο δύσκολα τα φέρνουν βόλτα και οι άνεργοι που αντιμετωπίζουν οικονομική και ψυχική κατάρρευση, δεν εκπροσωπούνται πουθενά.

Τουλάχιστον ας υπάρχει η στοιχειώδης διακριτικότητα, να μην επικαλούνται το … καλό μας, στις όποιες δικαιολογημένες ή όχι διεκδικήσεις τους!
Το δημοσίευμα δεν αναφέρεται στους φαρμακοποιούς.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου