Συνάντηση με Υπουργούς για τα ελλείμματα στα Tαμεία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον Υπουργό Οικονομικών, τον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης και τον Υφυπουργό Οικονομικών, για τα αδιέξοδα του Ταμείου Πρόνοιας και του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων. Σήμερα εκκρεμούν 36.500 αιτήσεις στο Πρόνοιας, ενώ δεν έχει καταβληθεί ένα μέρισμα (Χριστουγέννων) από το Μετοχικό Ταμείο. Η Κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε το πρόβλημα και την ανάγκη αντιμετώπισης του, για μια ακόμα φορά εμφανίστηκε με αόριστη κατεύθυνση και χωρίς καμιά συγκεκριμένη λύση

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επέμενε σε άμεσες λύσεις για την κάλυψη των ελλειμμάτων από το Κράτος – το οποίο έχει και την αποκλειστική ευθύνη για τη δημιουργία τους – μέσω σχήματος χρηματοδότησης, χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων (πρόσθετη εισφορά κτλ) καθώς και στη λήψη μέτρων μεσοπρόθεσμης οικονομικής υποστήριξης των Ταμείων.
Η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε να διατυπώσει πρόταση το επόμενο δεκαήμερο, ενώ για τις μεσοπρόθεσμες λύσεις παρέπεμψε σε αναλογιστικές μελέτες, που προφανώς εντάσσονται στο πλαίσιο του μνημονίου για μείωση των επικουρικών παροχών.
Κάτω και από τις εξελίξεις αυτές η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε έκτακτη συνεδρίασή της (αύριο 26/1/2011) θα εξετάσει το αγωνιστικό, απεργιακό πρόγραμμα δράσης.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου