Νέο μαζικό κύμα φυγής για συνταξιοδότηση



Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η μαζική «έξοδος» των ασφαλισμένων, με αποτέλεσμα τα Ταμεία να κατακλύζονται από αιτήσεις για συνταξιοδότηση. Σε περίπτωση που το κύμα φυγής δεν ανακοπεί, στο τέλος του έτους εκτιμάται πως θα έχουν υποβληθεί από 65.000 έως 75.000 αιτήσεις για συνταξιοδότηση.
Τα «πρωτεία» στη μαζική αυτή φυγή έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπου τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν αύξηση περίπου 50% των αιτήσεων στο ταμείο επικουρικής ασφάλισης. Συγκεκριμένα στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) από την αρχή της νέας χρονιά μέχρι και την Παρασκευή είχαν υποβληθεί 550 αιτήσεις, ενώ το ίδιο διάστημα πέρσι δεν ξεπερνούσαν τις 325.
Στο «κόκκινο» βρίσκεται το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, όπου κάθε μέρα υποβάλλονται περίπου 25 αιτήσεις για το εφάπαξ. Ενδεικτικό των διαστάσεων που έχει πάρει η «έξοδος» είναι πως στο Ταμείο στοιβάζονται 37.000 αιτήσεις για εφάπαξ, ωστόσο δεν υπάρχουν χρήματα για την καταβολή του βοηθήματος.

ethnos online

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου